avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii de reziliere contract-vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii de reziliere contract-vanzare cumparare

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare poate fi reziliat dupa ce acesta a fost transmis spre inregistrare la Oficiul de cadastru. Daca da, in ce conditii si in ce situatii se poate face acest lucru.
Stimat forumist,

Nu prea înțeleg ce doriți. Să vă dăm o listă cu temeiuri de reziliere în care dvs să bifați un motiv?

Lucrurile nu stau așa. În principiu, contractul este producător de efecte și trebuie respectat: pacta sunt servanda. Rezilierea este excepția și motivele pot fi legale sau contractuale.

Astfel, dacă aveți motive, expuneți-le, pentru a vedea dacă aveți sau nu o șansă.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Buna ziua,

Va multumesc pentru atentia acordata intrebarii pe care am adresat-o! Situatia de caz nu-mi apartine. Sa expun cazul: Cele doua parti contractante , respectiv vanzator si cumparator s-au inteles intru totul in ceea ce priveste incheierea contractului de vanzare-cumparare. La cateva zile dupa incheierea contractului, timp in care acesta a fost dat spre inregistrare la Oficiul de cadastru, cumparatorul se razgandeste in ceea ce priveste achizitia. Ceva nu-i mai convine. Mentionez ca plata aferenta achizitiei a fost efectuata integral si nu sunt stipulate in contract clauze privin o eventuala reziliere.
Acesta ar fi cazul. Totodata, m-ar interesa si cauzele (o lista ) care ar putea duce la rezilierea unui contract de vanzare-cumparare.
Multumesc!
Stimat forumist,

Ce spuneți dvs nu indică nicidecumun motiv pentru reziliere. Precum am spus, pacta sunt servanda. Cât despre lista cu motivele, este o glumă.

Cu stimă.
Sansa cea mai are este sa gaseasca alt cumparator.
Contractul se poate cere spre reziliere de catre vanzator invocand urmatoarele:
1. Pret neserios - sub minimul notarial (fiecare zona are o grila de preturi minime) - de obicei notarii refuza sa incheie tranzactia in acest caz, dar cine stie...
2. Invocarea lipsei capacitatii de exercitiu temporare - trebuie ca resp vanzator sa aduca o dovada medicala ca nu era "in toate mintile"
3. Dezbateri de mostenire.

Sunt destul de greu de dovedit de catre vanzator ultimele doua, dar va poate face viata mai piperata cu cateva procese...cu un avocat in tema, nu prea are mari sanse...



...acum am vazut ca dvs spuneti ca Cumparatorul s-a razgandit... in acest caz se pot invoca viciile care au fost ascunse in momentul vanzarii, daca exista (zona prezentata ca linistita, dar in realitate avand barul la colt, apartament cu mucegai ascuns sub tencuiala, vecini care se bat..etc)... si aici e greu de dovedit.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
george2104, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil Mirian Mirian Buna ziua ,in cazul vanzarii unui imobil fara cadastru ,se poate ca acesta sa fie facut de catre viitorii proprietari dupa semnarea unui antecontract de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala a contractului de arenda badila steluta badila steluta se poate rezilia un contract de arenda unilateral daca una dintre parti se razgindeste intre timp, desi in ctr.. este stipulat ca nu se poate rezilia ... (vezi toată discuția)
Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)