avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Autofacturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Autofacturare

Buna ziua!

Conform Codului fiscal Art. 155^1 :"Persoana impozabilă sau persoana juridică neimpozabilă, obligată la plata taxei în condiţiile art. 150 alin. (2) - (4) şi (6) şi ale art. 151, trebuie să autofactureze operaţiunile respective până cel mai târziu în a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, în cazul în care persoana respectivă nu se află în posesia facturii emise de furnizor/prestator."
Din asta inteleg ca in cazul in care am factura nu trebuie sa fac si autofactura. Inteleg corect?

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:39, 24 Septembrie 2013
Buna ziua,

Autofactura, in cazul operatiunilor descrise in articolele la care face trimitere art.155^1, alineatul 1 din CF, se intocmeste numai in conditile in care furnizorul/prestatorul nu va transmis factura.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara teo.madalina teo.madalina Daca am achitat un avans pentru o achizitie de bunuri din Germania, dar furnizorul nu a emis factura ci am la baza numai contractul, eram obligata sa fac ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Autofactura mirelanicola.72 mirelanicola.72 va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei situatii: sc x srl returneaza catre sc y srl o cantitate de marfuri. Acestea au fost initial achizitionate si ... (vezi toată discuția)