avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni complementare angajator - codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni complementare angajator - codul muncii

Buna ziua!
As dori sa stiu in ce situatii se aplica sanctiunile complementare prevazute pentru angajatori in Codul Muncii, spre exemplu:
a) Pierderea până la 5 ani a accesului la fonduri publice, inclusiv la cele europene;
b) Interzicerea până la 5 ani de a participa la atribuirea contractelor de achiziții publice;
c) Recuperarea unor prestații din fonduri publice pentru ultimele 12 luni anterioare infracțiunii;;
d) Închiderea definitivă/temporară a punctelor de lucru;
e) Retragerea licenței de desfășurare a activității.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tijana , utilizator 15:23, 24 Septembrie 2013
Art.264 C.mun.
.....
(3) Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda penala primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca.

Art. 265 C.mun.
.....
(2) Cu pedeapsa prevazuta la art. 264 alin. (3) se sanctioneaza primirea la munca a unei persoane aflate in situatie de sedere ilegala in Romania, cunoscand ca aceasta este victima a traficului de persoane.
(3) Daca munca prestata de persoana prevazuta la alin. (2) si la art. 264 alin. (3) este de natura sa ii puna in pericol viata, integritatea sau sanatatea, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(4) In cazul savarsirii uneia dintre infractiunile prevazute la alin. (2) si (3) si la art. 264 alin. (3), instanta de judecata poate dispune si aplicarea uneia dintre urmatoarele pedepse complementare:
a) pierderea totala sau partiala a dreptului angajatorului de a beneficia de prestatii, ajutoare sau subventii publice, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene gestionate de autoritatile romane, pentru o perioada de pana la 5 ani;
b) interzicerea dreptului angajatorului de a participa la atribuirea unui contract de achizitii publice pentru o perioada de pana la 5 ani;
c) recuperarea integrala sau partiala a prestatiilor, ajutoarelor sau subventiilor publice, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene gestionate de autoritatile romane, atribuite angajatorului pe o perioada de pana la 12 luni inainte de comiterea infractiunii;
d) inchiderea temporara sau definitiva a punctului ori punctelor de lucru in care s-a comis infractiunea sau retragerea temporara ori definitiva a unei licente de desfasurare a activitatii profesionale in cauza, daca acest lucru este justificat de gravitatea incalcarii.
.....
Multumesc frumos pt raspuns.
As dori sa completez intrebarea, ma intereseaza mult daca ati avut spete similare, mai exact, un singur angajat pe mai multe firme (9), cu raspunderi si obligatii depline in toate, dar din care in doar una din firme are incheiat CIM.
Am citit si eu textul din Codul Muncii, nu-mi e insa clar daca se aplica si pt un singur om, sau doar pentru peste 5 oameni.
Se aplica la o singura societate la care au fost depistati mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca sau la care a fost depistata o persoana aflata in situatie de sedere ilegala in Romania si daca se cunoaste faptul ca aceasta este victima a traficului de persoane.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru.... aalex_x1 aalex_x1 Buna ziua , am o \\"problema\\" cu un asa zis angajator , suntem 12 baieti , si lucram de aproape o luna la un depozit , salariul este 1300 de lei si ore ... (vezi toată discuția)
Subventia primita de la apia lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca subventia primita de la APIA pentru terenul agricol si pentru animale este supusa impozitului pe venit. mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)