Am primit o citatie de la investigare a fraudelor... pentru neplata unor impozite cu retinere la sursa (valoare 2000 -3000 eur aprox) art 6 din legea 241/2005 am citit legea si la art. 12 spune ca daca achit pana la primul termen de judecata primec sanctiune administrativa. Intrabarea mea este urmatoarea : daca achit mai repede acesti bani pot sa evit judecata, adica un fel de NUP si sa nu sufar nici o sanctiune ? daca totusi mi se aplica o sanctinue administrativa, ce inseamna asta si daca se va trece in cazierul judiciar si o sa ajung la art. 12 din aceeasi lege .
mentionez ca am fost admin cu drepruri depline in societate si ca de aproximativ 1 si 6 luni societatea a fost cesionata cu act notarial, cu toate cele necesare.
Daca dosarul a ajuns deja in instanta (fiind emisa inteleg o citatie) este imposibil sa luati NUP.
In cel mai simplu mod se scapa cu o amenda administrativa.
Nu, amenda administrativa nu se trece in cazier, are doar tyermen de contestatie si de plata si daca nu se incaseasa in termen se da spre incasare catre AFP.
Administrator si/sau asociat nu mai sunteti din momentul in care se fac mentiunile de rigoare la Registrul Comertului.
dosarul nu a ajuns in instanta, citatia este primita de la inspectoratul de politie, serviciul de investigare fraude. sa inteleg ca sanctiune administrativa inseamna amenda contraventionala ????
Da, sanctiune administrativa inseamna amenda un fel de amenda contraventionala. oricum nu se inscrie in cazier (daca este asa cum spuneti ). Dosarul nu va ajunge in instanta daca se aplica o masura de catre organul de ancheta. Poate fi insa reluata cercetarea daca nu va platiti obligatiile erespective.
Amenda penala
alexanru
salut,am primit NUP<nencetarea urmariri penale> si amenda penala pentru art.85 se va trece ceva in cazier daca am cazierul curat,o sa am cazier?multumesc (vezi toată discuția)