Parinitii mei detin impreuna cu sora tatalui meu, din anul 1961, o proprietate in indiviziune, compusa din casa plus teren de aproximativ 1200 mp. Proprietatea a fost dobandita prin act de vanzare-cumparare incheiat intre parinitii tatalui meu si proprietarii mai sus mentionati. In imobilul cu pricina am locuit numai eu si parintii mei. Sora tatalui meu nu a locuit niciodata in imobilul respectiv, nu a facut nici-un fel de investitie si nici nu a platit niciodata impozitul aferent partii ei de proprietate. In momentul de fata, sora tatalui meu isi reclama partea de proprietate(numai partea de teren), cu urmatoarele pretentii: doreste, fie sa iasa din indiviziune pentru ca apoi sa-si vanda terenul, fie sa o platim la pretul pietei pentru a nu dezmembra proprietatea. As dori sa stiu daca se poate stabili dreptul de uzucapiune in favoarea parintilor mei sau daca exista o procedura legala prin care se poate rezolva aceasta problema. Parintii tatalui meu au mai detinut un imobil, pe care l-a mostenit sora tatalui meu, imobil in care ea a locuit impreuna cu parintii si in care locuieste si in prezent.
Contractul de vanzare cumparare este formulat in felul urmator:
Act de vanzare-cumparare incheiat intre M.D si M.T. in calitate de vanzatori si M.A., casatorit cu M.I. , si M.S. in calitate de cumparatori. S-a procedat la vanzarea, respectiv cumpararea imobilului X(cu caracterisiticile descrise mai sus). Apoi urmeaza continutul actului, unde se afla pretul la care a fost evaluat imobilul la vremea respectiva, fara alte clauze speciale. Mai precizez ca la incheierea acestei tranzactii nu au fost achitate decat taxe notariale. Vanzatorii nu au pretins de la cumparatori suma la care a fost evaluat imobilul.
Cred ca parintii pot invoca cu succes uzucapiunea. Pe cale de actiune, sau prin exceptie intr-un eventual proces de iesire din indiviziune deschis de sora tatalui.