avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de conducere si de CFP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de conducere si de CFP

Buna seara. Sunt administrator de patrimoniu, cu studii medii, intr-un liceu. Vreau sa stiu daca am in subordine femei de servici, mecanici, portari as putea primi spor de conducere si daca da, conform carei legi. Intreb, deoarece contabila (administrator financiar cu studii superioare) primeste spor de conducere, desi nu are pe nimeni in subordine. Care din variante este sau ar fi legala si conform carei legi? Aceeasi contabila primeste si spor de control financiar preventiv, este legal? Adica ea se verifica pe ea si pune viza ca totul este in regula !! Am inteles ca nu ar fi legal dar se practica intre contabilele din scoli, bineinteles cu acordul conducerii, ca altfel nu vad cum. Si daca nu este legal unde pot sesiza lucrul acesta? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 25 Septembrie 2013
depinde cum sunteti incadrata . puteti avea post de conducere doar de facto, adica fara sa fie prevazut in acte. daca este prevazut c post de conducere in organigrama puteti beneficia.
Funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ sunt: director şi director adjunct, potrivit art.256 alin 1 din Legea nr.1/2011.

Asadar, administratorul de patrimoniu nu este functie de condudere.

Pentru o lamurire mai clara va puteti adresa Ministerului Educatiei sau I.S.J..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de conducere grigoremarinel grigoremarinel buna ziua am si eu o intrebare, sunt angajat in cadrul unui liceu in functia de administrator patrimoniu .... as dori sa stiu daca as avea dreptul la spor de ... (vezi toată discuția)
Contabil sef in administratia publica locala? corinaolaneanu corinaolaneanu Am si eu o mare problema, am in unitate(serviciu public din subordinea primariilor) un post de contabil sef. Pe og10/2008 ii dadeam conform indemnizatilor de ... (vezi toată discuția)
Reorganizare blueeiss blueeiss Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca este corect ca, in urma modificarii organigramei unei institutii publice din subordinea consiliului local, ... (vezi toată discuția)