avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificate de calitate si conformitate produse
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificate de calitate si conformitate produse

Buna ziua,

La un magazin care comercializeaza legume-fructe,la un control s-au solicitat certificate de calitate pentru produse.Organului de control,desi i s-a explicat ca aprovizionarea se face dintr-un en-gros de legume-fructe iar furnizorul chiar daca i s-au solicitat aceste certificate,nu le-a acordat, a acordat amenda.
Va rog sa-mi spuneti daca este vina mea ca nu am aceste certificate sau a furnizorului meu ca nu mi le-a dat-desi am cautat in legislatie nu am gasit clar a cui este obligatia de a prezenta aceste acte-a furnizorului sau a cumparatorului.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator1TS , utilizator 23:01, 24 Septembrie 2013
Aveti dreptul la actiune in regres impotriva Furnizorului care era obligat conform legii sa va emita aceste certificate.

Vedeti in acest sens si dispozitiile Legii 449/2003, actualizata, respectiv art. 15
Dacă vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru lipsa de conformitate rezultată dintr-o acţiune sau dintr-o omisiune a producătorului ori a unui operator economic din acelaşi lanţ contractual, vânzătorul are dreptul de a se îndrepta împotriva celui responsabil de lipsa de conformitate, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita contravaloarea produsului? ContSters42601 ContSters42601 Sa cumparat un aragaz productie romaneasca iar dupa circa 5 luni sa constatat de catre cumparator lipsa de conformitatea deoarece acesta ruginise la ... (vezi toată discuția)
Probleme legea nr. 449/2003 Mutrescu Mutrescu Bună ziua, anul trecut am cumpărat de la Altex un telefon Asus, și după câteva luni îmi tot apăreau pete galbene pe ecran, pana când în Martie în ... (vezi toată discuția)
Anexa produse periculoase itm bastti bastti Buna Un magazin care comercializeaza antigel,solutie parbriz,lichid de frana,alcool etilic ,trebuie sa depuna o adresa la registratura ITM ? Unde gasesc un ... (vezi toată discuția)