La un magazin care comercializeaza legume-fructe,la un control s-au solicitat certificate de calitate pentru produse.Organului de control,desi i s-a explicat ca aprovizionarea se face dintr-un en-gros de legume-fructe iar furnizorul chiar daca i s-au solicitat aceste certificate,nu le-a acordat, a acordat amenda.
Va rog sa-mi spuneti daca este vina mea ca nu am aceste certificate sau a furnizorului meu ca nu mi le-a dat-desi am cautat in legislatie nu am gasit clar a cui este obligatia de a prezenta aceste acte-a furnizorului sau a cumparatorului.
Aveti dreptul la actiune in regres impotriva Furnizorului care era obligat conform legii sa va emita aceste certificate.
Vedeti in acest sens si dispozitiile Legii 449/2003, actualizata, respectiv art. 15
Dacă vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru lipsa de conformitate rezultată dintr-o acţiune sau dintr-o omisiune a producătorului ori a unui operator economic din acelaşi lanţ contractual, vânzătorul are dreptul de a se îndrepta împotriva celui responsabil de lipsa de conformitate, în condiţiile legii.