avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Raspunderea comerciantului sau a producatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Raspunderea comerciantului sau a producatorului

Cine raspunde fata de o reclamatie a unui defect a unui produs,in momentul in care s-a facut o reclamatie catre producator? Comerciantul, mai poate fi tras la raspundere?
Cum se poate indrepta comerciantul impotriva producatorului, pentru obligarea acestuia de a indrepta reclamatia facuta, sau de a suporta cheltuielile?
Raporturile contractuale intre comerciant si producator s-au incheiat, insa marfa era in garantie in momentul reclamatiei.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:47, 21 Ianuarie 2014
Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

Art. 9. - Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.
Art. 10. - In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs, in conditiile art. 13 si 14.

[ link extern ]

Consumatorul nu are nicio relatie contractuala cu producatorul prin urmare acesta se adreseaza vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legea nr. 449/2003 Mutrescu Mutrescu Bună ziua, anul trecut am cumpărat de la Altex un telefon Asus, și după câteva luni îmi tot apăreau pete galbene pe ecran, pana când în Martie în ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita contravaloarea produsului? ContSters42601 ContSters42601 Sa cumparat un aragaz productie romaneasca iar dupa circa 5 luni sa constatat de catre cumparator lipsa de conformitatea deoarece acesta ruginise la ... (vezi toată discuția)
Sanctionare fara comiterea faptei - legea nr. 449/2003, art. 9, 10, 11 BtheBest BtheBest Buna seara. Operam un magazin online, si in urma unei reclamatii (nefondate, conform celor constatate de comisarii de la OPC), am avut un control de la ... (vezi toată discuția)