avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM partial

Am un salariat care a avut CIM pe perioada determinata 1 luna in perioada 27.01-26.02. Am facut act adit.de prelungire cu 1 luna perioada 26.02-25.03. Acum societatea nu mai doreste continuarea activitatii . Cu ce data ii fac incetarea?Cu 25.03?Mai tb sa fac o instiintare ,ceva? sau doar decizia de incetare cu 56 j?
Cel mai recent răspuns: eujad , utilizator 08:05, 25 Martie 2009
Decizie de incetare cu data de 26.03.2009, articolul 56 litera J.
Trebuie comunicata decizia catre salariat si catre ITM.
Draga mea,schimba-ti meseria,(27.01-28.02) inseamna perioada determinata o luna,ianuarie a avut 31 de zile.Contractele de munca pe perioada determinata,in momentul in care a expirat perioada din contract,angajatorul si angajatul nu mai au nici o obligatie unul fata de celalalt,daca,nu se prelungeste cu un alt contract,cea ce se numeste ca inceteaza de drept.
In cazul prezentat de tine angajatului i-ai platit cu 2 zile mai putin.Din cauza voastra celor care nu stiti legea,platesc multi angajati (deoarece la pensie se tine cont de continuitatea in munca) si o zi conteaza.Nu toti angajatii cunosc legislatia in vigoare,pentru ca nu este treaba lor sa cunoasca legea,pentru asta sunteti voi platite.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
loredana1973, utilizator
Contractul pe perioada determinata inceteaza la data incrisa in contract ...in speta pe data 26.03, conform art 56 lit j) din codul muncii. Chiar daca in aceasta perioada nu au fost 30 de zile sau au fost mai mult de 30 de zile. Importanta este data inscrisa in contract.....la aceea data inceteaza contractul.
ptr.loredana. Multumesc ptr.raspuns. dar ar trebui sa citesti mai bine date trecute. Sau ar trebui si eu sa iti spun sa iti schimbi ochelarii:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de handicap MarcelC MarcelC Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Lucrez la un serviciu de asistenta sociala, insa nu de foarte mult timp.Problema cu care ma confrunt in acest ... (vezi toată discuția)
Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)
Contract determinat incetare jax jax Buna ziua, M-am angajat cu data de 1 oct. cu ctr. determinat perioada 1 luna, functia economist, expira pe data de 31 oct. (cade duminica) daca dupa ... (vezi toată discuția)