avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat de handicap

Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Lucrez la un serviciu de asistenta sociala, insa nu de foarte mult timp.Problema cu care ma confrunt in acest moment nu am mai avut-o pana acum si nu stiu cum sa procedez. Este vorba de urmatorul caz: Un asistent personal , angajat pe prioada determinata,de la 01.11.2008-04.03.2009, data in care certificatul de incadrare in grad de handicap a expirat. In data de 03.03.2009 obtine un certificat de handicap gradul accentuat, insa nu anunta angajatorul, dupa care azi, 26.03.2009 vine cu un alt certificat de handicap, gradul grav, valabil incepand de azi.
Cum sa procedez in acest caz?
1. Se face incetarea contractului de munca incepand cu data de 04.03.2009 si reangajarea cu 26.03.2009 sau
2. Se poate rezolva acoperirea celor 22 de zile in care persoana respectiva nu a avut certificat de handicap, printr-o suspendare a contractului de munca?
Mentionez ca noi, serviciul de asistenta sociala nu am facut nici un fel de document in vederea emiterii dispozitiei de incetare a contactului de munca. Daca aceasta va fi rezolvarea cazului este tarziu emiterea unei dispozitii a primarului dupa atata timp de la expirarea certificatului de handicap? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:39, 26 Martie 2009
Chiar daca nu fost emisa decizia de incetare a CIM acesta tot a incetat de drept in data de 4.3.2009.
Daca in perioada de la 4 .3 pana la 26.3 parsoana cu handicap nu avea dreptul la un asistent personal nu puteti sa prelungiti CIM ci trebuie sa incheiati un CIM nou, nu aveti altfel cum sa antedatati prelungirea contractului.
Multumesc mult.Am pus aceasta intrebare deoarece cei de la serv.personal au lasat sa se inteleaga ca din cauza ca serv.de asistenta sociala nu a facut documentele necesare incetarii CIM ei il vor plati in continuare in perioada 04.03.-26.03.2009, iar jurista a spus ca oricum e tarziu (azi 26.03) sa facem referatul in baza caruia va emite dispozitia. Deci cu alte cuvinte, dupa ei, e vina serv.de asistenta sociala....Multumesc mult de tot!
Recomandatii juristei sa citeasca codul muncii.
UN CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data stipulata in contract. Pentru prelungirea lui este necesar incheierea unui act aditional anterior datei de incetare. Incetarea contractului se poate inregistra in carnetul de munca in baza contractului, nici macar nu este necesara o decizie care sa consfinteasca acest fapt. Se poate emite decizia de incetare si acum chiar daca nu este chiar necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca incheiat pe perioada determinata - asistent personal geanina_Prv geanina_Prv conf. Legii 448/2001, persoana cu handicap grav are dreptul la un asistent personal al carui contract de munca se incheie pe perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de crestere a copilului de la 2 la 3 ani (copil cu dizabilitate) Adrianabuz Adrianabuz Buna seara, Problema mea tine de documentatia necesara depunerii dosarului de prelungire si de momentul depunerii acestuia: - cu cat timp inainte de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie morenacsakanyi morenacsakanyi copilul meu are doar 10 luni dar este bolnav de tahicardie paroxistica supraventriculara, eu am concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani dar as ... (vezi toată discuția)