Buna ziua.Am o nelamurire,nu sunt sigura de un lucrusi anume:
Sotul meu ,reclamant intr-o actiune de partaj bunuri comune.Fosta sotie ,adauga la masa partajului si o casa (in care locuim noi ,casa cumparata de noi dupa divortul lui,de la matusa lui.)Fosta sotie suspenda actiunea si introduce o actiune noua prin care cere anularea contractului de vc a casei invocand simulatia contractului si introducerea acestui imobil la masa partajabila.A pierdut procesul ,nu a putut dovedi simulatia contractului de vc.Ieri a cerut repunerea pe rol a actiunii initiale de partaj bunuri comune.Va intreb: poate sa ceara din nou ca acest imobil sa se imparta ,chiar daca a fost o actiune separata pt asta?Nu este obligatoriu sa se ceara medierea ,pt bunurile care au ramas,ne-ar conveni mai mult.Va multumesc mult
Buna ziua,
Nu poate reintroduce acea casa in masa partajabila atata timp cat exista o sentinta care dovedeste contrariul.
Nu puteti solicita medierea ci doar o tranzactie daca va intelegeti civilizat.
Medierea este obligatorie doar pe noul cod de procedura civila, dosarul dumneavoastra se judeca pe vechiul.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult.Totusi vreau sa va intreb:mai poate sa suspende iarasi aceasta actiune si sa ceara stiu eu alceva,pretentii ,eventual despagubiri,bani pe care ea sustine ca i-a dat matusii de la care am cumparat casa.Mentionez ca in acest partaj a fost citata la fiecare termen si matusa,la cererea fostei sotii.Din tot partajul ea numai casa si-o dorea.Si daca totusi suspenda cauza si deschide o noua actiune de pretentii indreptata matusii,nu trebuie sa ne aparam noi in sensul ca numai pe cale separata se pot obtine pretentiile?Si pretentiile nu trebuiau cerute in cursul a trei ani de la nasterea creantei?Nu are nici un document,sustine doar verbal si cu martori platiti ca a dat o suma de bani la construirea casei.Lucrarile la casa au inceput in 2000 si s-au finalizat in 2006.Multumesc mult.A, in oraselul nostru ea tot ce doreste castiga.Noi numai prin caile de atac am reusit sa castigam.Este o persoana influienta si social si politic.
Buna ziua,
Creantele se pot solicita in termen de 3 ani si trebuiesc dovedite cu acte daca sunt sume de peste 200 lei. Asta conform vechiului Cod Civil sub auspiciile caruia s-a produs imprumutul sustinut de acea doamna.
Toata acea speta este intre fosta sotie si matusa care a achizitionat initial casa, dumneavoastra ne avand nicio calitate in acel dosar.
In privinta suspendarii, este greu sa va spun ne stiind toate datele dosarului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc.Deci creantele mai mari de 200ron trebuie dovedite doar cu inscrisuri?Este valabil si in acest caz,cand e vorba de rude ?Si daca totusi i se recunoaste acest aport financiar,nu trebuie sotul sa ceara jumatate din bani,doar erau casatoriti atunci si totul se imparte .Poate asa ii piere cheful sa-si manifeste influienta.
Cote mostenire
stelicad
Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)