avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- concediu de crestere copil

In 2011 am contractat un credit de nevoi persoanale fara garantii de niciun fel. In 2013 datorita unor probleme persoanale nu am mai putut sa platesc ratele la banca. Salariu mi-a fost poprit 1/3, tot in 2013 am intrat in concediu de crestere copil pentru 2 ani. Ar trebui sa notific executorul sa nu imi mai opreasca 1/3 din indemnizatia de crestere copil? Mi se pare abuz ca face asta.

Apoi intrebarea doi daca revin inainte de cei doi ani de crestere copil voi fi executata silit pe salariu pana la implinirea perioadei de doi ani sau numai dupa?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:42, 30 Septembrie 2013
Indemnizatia de crestere si de ingrijire a copilului nu poate fi urmarita, pentru niciun fel de datorii.

daca revin inainte de cei doi ani de crestere copil voi fi executata silit pe salariu pana la implinirea perioadei de doi ani sau numai dupa?

In mod evident, daca reveniti din concediu veti primi salariu si nu indemnizatie. Cum doar indemnizatia este neurmaribila, evident ca veti primi poprire pe salariu.
Ultima intrebare daca se poate

Daca am copil in intretinere si sunt divortata in ce procent imi poate popri salariul?

Multumesc anticipat
Numai daca platiti pensie de intretinere, se va tine cont de aceasta si se va pune poprire pe 1/2 din care se retine mai intai pesia de intretinere si api, restul pana la /2 se vireaza bancii. Altfel, vi se va popri 1/3 din salariu, indiferent cati copii aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu vytyman vytyman Buna ziua, Acum o luna mi s a facut poprire pe salariu in urma unui ordin judecatoresc .Am primit anterior atat sotia mea cat si eu instiintare ca ni se ... (vezi toată discuția)
Executare cont salariu si salariu la angajator in acelasi timp adi1404 adi1404 Buna ziua, Am si eu o intrebare si as avea mare nevoie de un raspuns. Am o poprire pe salariu pusa la angajator pt un credit de nevoi personale. Din salariu ... (vezi toată discuția)
Se pot prescrie ratele de credit in perioada de executare? eagle_free eagle_free Buna ziua. Daca spre exemplu o persoana este in stadiul de executare silita asupra a 2 imprumuturi restante si are poprire pe contul cu salariu, as vrea sa ... (vezi toată discuția)