avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme teren

Buna ziua,

Am cumparat o casa cu teren aferent. In momentul cumpararii pe terenul aferent casei se aflau construite doua garaje. Persoana care construise garajele avusese o intelegere cu propietarul sa le mai utilizeze pana in momentul vanzarii catre mine. Pana in momentul perfectarii vanzarii catre mine posesorul garajelor a scos o hartie prin care a devenit propietar pe garaje si teren prin uzucapiune. Actul meui de propietate specifica clar dreptul meu si pe acea portiune de teren. Ce pot sa fac pentru a putea folosi tot terenul aflat teoretic in propietatea mea? Presupun ca persoana cu garajele a facut pe undeva si un pic de uz de fals si/sau marturie mincinoasa.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:18, 25 Septembrie 2013
Stimat forumist,

Cred că ar trebui să consultaţi urgent un avocat. Problema este departe de a fi simplă.

Să înţeleg că fostul proprietar v-a vândut mai puţin decât cele arătate în contract.

Uzucapiunea s-a desfăşuat, presupun, în cotradictoriu cu dânsul, nu în ultimul rând, nu văd de ce nu a fost înscris litigiul în CF. Exrasul de autentic era ,,curat,,?

Strict ca răspuns, poate cel mai util ar fi o rezoluţiune a contractului, eventual cu despăgubiri.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa caradis caradis Buna ziua. 1. Un martor prezent la doua procese cu aceleasi parti face doua declaratii complect diferite. se poate considera marturie mincinoasa? Pot ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ovidiu19 ovidiu19 Buna ziua. Am cumparat o cladire cu teren aferent acesteia in suprafata de 332 m.p. de la un proprietar, cu contract de vanzare cumparare prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare imobil cu clauza de intretinere ContSters316755 ContSters316755 In dec 2001 am incheiat cu o batrana din sat un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere in care se specifica expres ca batrana a renuntat la dreptul ... (vezi toată discuția)