avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala

Buna!
Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara localitatii. Autoturismul are asigurare cat si casco. Carutasul a suferit multiple fracturi, momentan e imobilizat la pat pentru 6 saptamani, deci automat mi s-a intocmit urmarire penala. S-a constatat, ca vinovatul principal sunt eu, pentru nerespectarea distantei de urmarire a vehicolului precedent, iar carutasul - vinovat secundar, pentru nesemnalizarea corespunzatoare a vehicolului pe timp de noapte.
Expertiza tehnica a costatat ca viteza mea era in limitele legale, totusi eu sunt vinovat. Trecand peste asta, la ce masuri pot sa ma astept impotriva mea - dosar penal, amenda/suspendare/anulare permis/inchisoare cu suspendare/etc? Am 4 persoane in intretinere, 3 copii si sotia, permisul meu este encesar pt a intretine familia, este luata in considerare acest fapt?
Mentionez, ca permisul meu a fost retinut pe perioada cercetarii, si s-a emis dovada cu drept de circulatie pe 15 zile, cu posibilitate de prelungire
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Zagoni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zagoni , utilizator 17:30, 17 Martie 2015
Care sunt concluziile expertizei, in afara faptului ca nu ati depasit viteza legala. Expertul a stabilit care erau posibilitatile de evitare a accidentului, de catre cine si prin ce manevre.
Numai dupa lamueirea tuturor aspectelor privind dinamica producerii accidentului se poate stabili de catre organele abilitate cine se face vinovat de producerea accidentului (sau culpa comuna).
Va sfatuiesc sa solicitati efectuarea unui experiment judiciar in care sa se stabileasca vizibilitatea conducatorului auto in conditiile concrete din momentul producerii accidentului.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Buna ziua!


S-a finalizat cu bine intr-un final, m-am ales cu NUP, citez din constatare:
" .... conducatorul auto a fost suprins de un vehicol cu tractiune animala, nesemnalizat corespunzator, si datorita circumstantelor nefavorabile - cap de pod, respectiv vehicul pe contrasens, nu a avut posibilitatea de a evita impactul. "

Am vizitat ulterior si carutasul, care era bine, mi-am exprimat parerea de rau pentru cele intamplate si i-am dat cadou un felinar cu acumulatori, pe care sper ca-l foloseste de acum incolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu o caruta, pe un drum european cozminak cozminak accident cu o caruta. Sotul meu in aceasta seara a avut un accident cu o carita pe un drum european, nesemnalizata. A observat-o tarziu si a acrosat-o cu ... (vezi toată discuția)
Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Accident pe un drum national cu o caruta nesemnalizata gingasu_eu gingasu_eu Bun gasit!Ma aflu din nefericire in urmatoarea situatie:circuland pe un drum national si observnd tarziu o caruta nesemnalizata corespunzator aflata pe acelasi ... (vezi toată discuția)