avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilare calorifer RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilare calorifer RADET

Buna ziua , exista vreo procedura de sigilare (nu procedura de debransare) a caloriferelor RADET ? Este vorba de un apartament nelocuit , in primavara - in lipsa oricui din apartament - a avut loc o inundatie , toata instalatia fusese fost renovata in 2010 insa caloriferul care s-a spart si a provocat inundarea a 2 apartamente arata ca si cum ar fi avut acid in el , corodat si spart de presiune desi este in garantie impreuna cu restul caloriferelor. A iesit numai mil din el . Desi am facut toate demersurile pentru debransare , dosarul se tergiverseaza , nu mai exista anterior debransati pe scara. Ma intereseaza orice alta procedura prin care as putea preintimpina o noua inundatie - anume inchiderea si sigilarea caloriferelor - recunoasterea acestui fapt in cadrul Asociatiei (scoaterea de la plata) deoarece este aberant sa-ti distrugi caloriferele noi in retea , sa se distruga si 2 apartamente si sa mai si platesti caldura. La acea vreme a existat Proces Verbal de deconectare fortata insa n-a fost scos de la plata caloriferul astfel spart si ulterior blindat. MUltumesc

PS Exista vreo norma legala (specificati) care sa penalizeze starea de fapt prin care o Asociatie de Proprietari (fara Presedinte si Comitet Executiv !!!) ignora toate cererile scrise (trimise prin posta - deoarece nu se semneaza de primire) , fiind astfel iresponsabila in cadrul tuturor problemelor care apar in cadrul Asociatiei , nesolutionindu-le deoarece "nu raspunde nimeni , nu exista Presedinte si nici nu va fi !" ...?...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
catalin2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin2011 , utilizator 21:57, 25 Septembrie 2013
ORDIN Nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica*)
ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODARIE COMUNALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 350 din 23 mai 2007

Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
c) să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spaţiul pe care îl are în proprietate, după debranşare.
Art. 248. - Furnizorul are obligaţia de a verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 246 şi 247 înainte de a emite avizul de deconectare.
(2) In cazul în care deconectarea se face fără îndeplinirea condiţiilor legale, furnizorul este îndreptăţit să aplice penalizări la factură, reprezentând cheltuielile suplimentare de exploatare datorate deconectării.
Art. 251. - Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situaţii:
a) se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri;
b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spaţiului cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.



Problema dumneavoastra nu cred ca este caloriferul, daca era vorba doar de calorifer in schimbati pe cel spart si totul era ok, dar dumneavoastra doriti debransatrea partiala, adica sa inchideti caloriferele (dar sa nu le scoateti), sa nu va debranseze nici de la coloana de gaz.

H.G. 1588/2007 Art.32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

In Constanta discutiile conexe bransamentului cu gaz sint variate , unele zone au , altele nu au - cu desavirsire. Era vorba de Protocolul de sigilare a caloriferelor (o singura pagina) de care am aflat doar azi , a existat un binevoitor care m-a contactat in urma postarilor si m-a informat - nu poate fi gasit formularul si nici procedura prin Google , nu exista pe site-uri desi facusem cautari anteriorin acest sens.
Prin semnatura Asociatiei de Proprietari iti poti sigila caloriferele pe inchis , este ceva legal acum , operatiunea o face chiar RADET-ul si cine ar fi fost curios sa citeasca pdf-urile online cu tarifele practicate ar fi gasit si aceasta operatiune , problema este ca procedura a fost validata pentru o perioada foarte scurta de timp (25.07.2013-13.09.2013) si , dupa cum veti constata , desi tariful practicat e prevazut , procedura nu e la cunostinta oricui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)