avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minor

Buna ziua!

In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un avocat si cu un judecator daca pot sa scot minorul din tara si mi s-a raspuns ca numai cu acordul tatalui lui, chiar daca copilul imi este incredint mie, si ca daca l-as scoate fara acordul lui, ar putea castiga prin instanta custodia copilului.

Am mai gasit si aceasta [ link extern ]

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 26 Septembrie 2013
La politia de frontiera mi-ar spune sigur daca este posibil? si ce acte imi trebuie?
V-am zis deja, problema nu e la iesire, ci pe mai tarziu.
Uitati-va si in lege 248/2005, cititi pe site-ul politiei de frontiera si puteti da si telefon.
Pasaport pt copil va trebuie pe care il obtineti tot in baza hotararii de incredintare, apoi tot in baza hotararii iesiti din tara. Hotararea banuiesc ca e deja legalizata cu formula definitiva si irevocabila ca v-a trebuit sa daca ati schimbat buletinul pana acum.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Atunci cum e mai bine, sa-i spun dinainte ca plecam, sau doar cand ajungem acolo?
Hotararea este definitiva.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Mariana_Cora, utilizator
ei i-as zice dupa. "zisul "asta sa fie in scris ( prin email)sau si in scris.
Si daca tara in care plecam cere acordul celuilalt parinte cand ii fac actele de sedere?

Alte discuții în legătură

Plecarea minorului in strainatate vicky171 vicky171 sunt divortat de 1 an ,iar fosta nevasta ma dat in judecata la parchet pentru abandon de familie , in urma caruia am fost scos de sub urmarire penala ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)