sunt divortat de 1 an ,iar fosta nevasta ma dat in judecata la parchet pentru abandon de familie , in urma caruia am fost scos de sub urmarire penala ,deoarece nu au fost motive intemeiate..Dupa aceasta am aflat ca copilul meu in virsta de 8 ani ,e plecat in italia de 6 luni. Avea (are) voie sa-l scoata fara semnatura mea din tara?.Cum as putea afla iesirile si intrarile la granita?va multumesc anticipat
da, are voie sa-l scoata fara acordul dvs, pt ca i-a fost incredintat spre crestere si educare, asa ca nu aveti de ce sa faceti si dvs o plangere.
dansa v-a facut plangere pt ca nu ati platit pensia cuvenita
Putea sa il scoata din tara doar cu hotararea jud. def. si irevoc. de incredintare. Nu e nevoie de acordul celuilalt parinte in acest caz.
Nu puteti afla iesirile/intrarile din tara in nici un fel.
Daca aveti stabilit de instanta un program de vizita, puteti sa faceti plangere ca nu vi se respecta, minorul fiind plecat din tara. Dar, nu stiu ce sanse aveti, daca nici dvs. nu v-ati respectat obligatiile de intretinere.
Hotărîrea de divorț este definitivă și irevocabilă ? Dacă da, se schimbă situația dacă nu atunci trebuie să vă duceți la punctul de frontieră pe unde a ieșit minorul împrerună cu mama și să vă informați ce aspecte vă interesează .Ați semnat vreo procură în care specifica, să fiți de acordu ,ca minorul să plece în străinătate împreună cu mama?
este un program de vizita si mi-am respectat obligatiile de intretinere ,astfel nu cistigam(nu a dus toate facturile ca am platit pensia ,noroc ca am avut copii)