avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida fara loc de munca - ccc pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida fara loc de munca - ccc pentru tata

Buna ziua,am si eu o intrebare , poate sta tatal in concediul pentru crestere copil pana la1 an sau 2 ani chiar daca eu nu am carte de munca ,nu muncesc .multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrianaspy , utilizator 10:02, 26 Septembrie 2013
daca tata are loc de munca, da poate beneficia de ccc ptr 1 sau 2ani.
1. Deoarece dvs. puteti sta acasa cu copilul sotul poate beneficia direct de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani (fara sa mia intre in concediu crestere copil = CCC).

2. - Astfel va primi salariu pentru munca depusa iar statul ii va mai da cate 500 lei lunar (adica veti avea mai multi bani in casa).
- Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

3. De asemenea veti mai beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Va multumesc din suflet .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Crisitan Crisitan Buna seara, Eu si prietena mea vom avea un copil peste 2 luni. Suntem necasatoriti si vreau sa recunosc copilul. Nu vreau neaparat sa intru in concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)