avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna seara,

Eu si prietena mea vom avea un copil peste 2 luni. Suntem necasatoriti si vreau sa recunosc copilul.
Nu vreau neaparat sa intru in concediu de paternitate, dar as vrea sa stiu daca in aceasta situate pot sa primesc stimulentul de insertie fara a intra in concediul.
Si daca pot sa primesc aceasta bonificatie de insertie (in jur de 500Ron), nu am inteles exact pe ce perioada se poate obtine.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 2 Octombrie 2013
1. Daca veti fi trecut pe certificatul de nastere ca tata al copilului veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Dar fiindca maa si tatal copilului sunt necasatoriti va trebuie sa se faca o investigatie de catre Autoritatea pentru Protectia Copilului.

3. De la Primarie veti primi toate informatiile si lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

4. Veti mai beneficia si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Multumesc frumos!
Multumesc inca o data, dar revin cu o intrebare: trebuie sa intru in concediu de paternitate pentru o perioada sau pot sa primesc stimulentul de insertie imediat dupa nasterea copiluli?
Puteti sa beneficiati direct de stimulentul de insertie, fara sa mai intrati in concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari indemnizatie pentru copil / stimulent de insertie vladvornicu vladvornicu Buna ziua, Am ajuns in urmatoarea situatie: Sunt angajat de mai bine de 2 ani cu jumatate de norma (adica am vreo 400-500 RON) pe cartea de munca. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil /concediu de maternitate simonadum simonadum Buna ziua,trebuie sa nasc in decembrie 2012,sunt angajata din luna mai 2012;sotul meu este angajat la firma din anul 2010;ne gandim sa intre el in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)