avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Politia Comunitara Sector 2
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Politia Comunitara Sector 2

Ieri in jurul orelor 19, am parcat masina la intrare in Parcul Circului, sector 2. Cand m-am intors din parc, politistii comunitari mi-au cerut buletinul pe motiv ca sunt cu masina in parc. Intrarea in parc este prevazuta cu piloni de aprox. 1 metru care impiedica accesul masinilor in parc. In fata pilonilor, mai erau 2 masini parcate, asa ca am parcat si eu. Mi-au aplicat o amenda de 3000 lei, desi nu eram in parc cu masina si ei erau parcati langa mine. Le-am facut poze cu telefonul astfel incat sa se vada clar ca dumnealor erau parcati langa mine. Mi se pare o mare aberatie sa fie data o astfel de amenda. As vrea sa stiu unde si cum pot face constestatie pentru a-mi anulata amenda? Si unde pot vedea care este delimitarea exacta a parcului? De ce mai sunt pusi pilonii respectivi, daca se aplica amenzi si daca nu treci de ei?
Cel mai recent răspuns: narcisa15 , utilizator 16:29, 24 Martie 2009
1) In locul unde ati parcat este un indicator care indica "parcarea interzisa" ?
2) Nu stiu unde ati fost incadrat. In contraventie 91 (1) Oprirea autovehiculelor destinate transportului public de persoane in alte locuri decat in statiile semnalizate ca atare valoarea amenzii este min. 210 ron si max. 280 ron<
3) Puteti face plangere ( contestatie ) impotriva procesului-verbal de contraventie se depune la Serviciul Politie Rutiera de pe langa Inspectoratul Judetean de Politie din judetul in care s-a intamplat incidentul.

* Potrivit art. 93 din OUG 195/2002 coroborat cu art. 28 din OG 2/2001 contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data comunicarii procesului-verbal jumatate din minimul special al amenzii prevazute de lege.
Daca poarta semnatura contravenientului, data comunicarii procesului-verbal este data la care a fost intocmit procesul-verbal. Daca procesul-verbal nu poarta semnatura contravenientului, data comunicarii procesului-verbal este data la care contravenientul a semnat confrimarea de primire de la posta.
Momentul in care incepe sa curga termenul de 48 de ore nu este nici data cand ati semnat procesul-verbal, si nici cand ati semnat pentru confirmare de primire la posta. Conform art. 101 C. proc. civ. termenul de 48 de ore incepe sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
EXEMPLU- Politistul va amendeaza in data de 1 iunie 2005 la ora 15.00. Cele 48 de ore in care putei plati jumatate din minimul special al amenzii incep din data de 2 iunie 2005 ora 00.01 si se incheie la date de 4 iunie 2005 ora 24.00

* OG 2/2001 prevede ca necomunicarea sanctiunii in termen de 30 de zile de la aplicarea amenzii duce la prescriptia executarii amenzii. Prescritia inseamna ca titlul (PVB) in baza caruia trebuia sa platiti nu mai poate sa va fie imputat daca au trecut cele 30 de zile. Daca platiti de buna voie asta este. Comunicarea se calculeaza de cand a fost depusa la posta nu de cand ati primit-o.

* MODEL - INSTRUCŢIUNI PENTRU ÎNTOCMIREA CONTESTAŢIILOR

C O N T E S T A Ţ I E
Subsemnatul ….., domiciliat în ….., str. ….. nr. …, sc. …, ap. …, jud. ….., fiul lui ….. şi ….., născut la ….. în ….., posesor al BI/CV seria … nr. … eliberat de Poliţia … la data de ….., contest prin prezenta procesul-verbal seria … nr. ….. din data de ….. întocmit de agent ……..
În fapt.
Am parcat autoturismul marca ….. cu nr. de înmatriculare ….. în localitatea Bucuresti, la intrarea in Parcul Circului, sector 2, am fost oprit de către un echipaj de poliţie (cin cadrul Politiei comunitare) care mi-a comunicat că sunt cu masina in parc si care mi-au aplicat o amenda in valoare de 3000 lei.
Declar că locul respectiv unde am parcat autoturismul este prevazut cu piloni de aprox. 1 m, care impiedica accesul masinilor in parc, iar acuzaţia agentilori de poliţie comunitara este nefondată.
În drept.
Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate şi autorizaţia de operator radar pentru agentul ………….
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere.
Cu stimă,

11 noiembrie 2003 numele în clar şi semnătura,


1.Contestaţia, împreună cu copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere, o depuneţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a judeţului în care vi s-a încheiat procesul-verbal trimisă prin poştă, recomandat cu confirmare de primire (cine nu ştie ce înseamnă acest lucru să solicite informaţii la poştă la trimiterea contestaţiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestaţia dvs. la Judecătorie şi trebuie să vă dea răspunsul că a făcut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestaţiei. După aceasta veţi primi citaţie din partea Judecătoriei unde vi se va preciza data şi ora când trebuie să vă prezentaţi.
2.Prin contestaţie nu depuneţi probe şi nu faceţi comentarii la încălcările legii făcute de poliţişti la încheierea procesului-verbal. Nu trebuie să aibă timp să-şi acopere matrapazlâcurile. Acestea le prezentaţi doar instanţei care va decide.
3.În instanţă, dacă probele depuse de Poliţie sunt contrare prevederilor Normelor metrologice pentru funcţionarea radarelor, Ordonanţei 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sau altor acte normative, solicitaţi anularea procesului-verbal, anularea punctelor şi exonerarea de la plata amenzii, precum şi obligarea agentului constatator care va încheiat procesul-verbal la plata cheltuielilor de judecată. Păstraţi toate chitanţele pentru cheltuielile făcute pentru deplasarea la Judecătorie şi retur, precum şi pentru orice alte cheltuieli făcute pentru această acţiune pentru că, în baza lor puteţi cere cheltuielile de judecată. Dacă acuzaţia adusă nu a putut fi probată de poliţie şi dvs. aţi avut de suferit de pe urma acestei acuzaţii (de exemplu: ridicarea permisului a dus la desfacerea contractului de muncă sau concediu fără plată pe perioada suspendării permisului) puteţi cere şi daune morale sau materiale.
4.Contestaţia duce la suspendarea tuturor măsurilor luate de către Poliţie până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Din momentul în care aţi depus contestaţia, nu mai trebuie plătită amenda decât dacă pierdeţi procesul, iar dacă vi s-a ridicat permisul, Poliţia din localitatea dvs. TREBUIE să vă prelungească dovada cu câte 30 de zile până la obţinerea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.


In locul in care am parcat este interzis accesul vehiculelor, dar in acest caz consider ca era de competenta organelor de la politia rutiera sa vina sa ma amendez. Am primit amenda in baza:
- este interzis accesul cu autovehicule, motociclete, alte mijloace de transport motorizat, a utilajelor precum si a vehiculelor cu tractiune animala in parcurile si gradinile publice din Municipiul Bucureti H.C.G.M.B. nr. 114/2004, amenda 3000 – 5000 lei;

O sa ma duc maine la Judecatoria Sectorului 2 pentru a face o contestatie. In cazul in care voi pierde, m-as putea folosi de poza din telefon prin care pot demonstra ca masina dumnealor era parcata langa mine si astfel sa primeasca si dumnealor amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau aurelian.lica aurelian.lica Buna ziua, Ieri (Duminica, data 22 martie 2010) un prieten a fost in parcul Herastrau, a intrat cu masina in parc (la intrare teoretic trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata din parcare ciprian_ntz ciprian_ntz (Nu stiu sigur daca ar fi trebuit sa incadrez subiectul in categoria Codul rutier, dar avand in vedere ca este vorba de ADP, ma gandesc ca aici trebuie sa ... (vezi toată discuția)