avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

buna ziua,detin o interprindere individuala,sunt insarcinata,si as dori sa aflu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a primi indemnizatie de crestere a copilului?si daca as putea avea parte de concediu de risc,avand in vedere ca eu detin intreprinderea,si unde as putea sa ma interesez,multumesc anticipat,
mentionez ca am platit Cass si cas si impozitul la fiecare 3 luni.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:16, 26 Septembrie 2013
aflati toate detaliile daca va adresati oficiului de prestatii sociale din cadrul primariei de sector sau a orasului in care domiciliati
1. Pentru a beneficia de concediu de risc maternal sau de orice alt fel de concediu medical trebuie ca, in calitate de I.I., sa fi platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Daca nu ati platit pana acum mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si incheiati un contract de asigurare pentru plata acestei cote de contributii.

3. - Dreptul la concediul de risc maternal se acordã în condiţiile prevãzute de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 25/2004.
- Luati legatura cu medicul de medicina muncii care deserveste unitatea dvs. sa vada daca conditiile de munca ale dvs. justifica un concediu de risc maternal si apoi medicul de familie va poate elibera certificat medical pentru concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal paraschivanamaria paraschivanamaria sunt insarcinata in 15 saptamani; din sapt 9 beneficiez de concediu medical cu spitalizare. cei de la firma la care lucrez mi-au spus ca nu pot angaja pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la cerere mikyangel mikyangel Sunt insarcinata in 5 luni jumate si am un handicap grav (gradul 1) .Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata si conform legislatiei in vigoare am ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal pentru pfa consibella consibella Buna seara, sunt pfa din 2012 si sunt la zi cu plata taxelor catre stat. Momentan sunt insarcinata in 5 luni. Intrebarile mele sunt 1. Pot sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)