avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchirere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchirere

Buna ziua,

Detin un apartament si sunt interesata sa-l inchirez.Va rog sa-mi spuneti ce contract pot face cu chiriasul pentru a fi valabil in instanta in cazul in care chiriasul nu plateste chiria si utilitatile si doresc sa-l dau afara.Contractul il pot face fara sa fiu obligata sa-l inregistrez la finante? Am inteles ca ar fi un contract de comodat cam asa ceva care pot sa nu-l inregistrez la finante.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:29, 25 Septembrie 2013
comodatul este un contract cu titlu gratuit...pe acest tip de contract, legal, nu puteti incasa nici un fel de chirie. Contractul de inchiriere se incheie cu clauzele care doriti si trebuie inregistrat la finante
alexamadalina a scris:
Va rog sa-mi spuneti ce contract pot face cu chiriasul pentru a fi valabil in instanta in cazul in care chiriasul nu plateste chiria si utilitatile si doresc sa-l dau afara.

Pentru plata : Contract de inchiriere inregistrat la finante sau autentificat la notar.
Pentru evacuare : Hotarare judecatoreasca de evacuare, in caz ca nu vrea sa iasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere drazicmania drazicmania Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el ... (vezi toată discuția)