avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz racordare utilitate publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz racordare utilitate publica

Buna ziua,
Am achizitionat un teren de la o societate care a divizat un lot ce cca. 10000 mp. Acestia au constiuntuit si un drum asupra caruia mi-au dat atat mie cat si celorlati care au cumparat loturi de la ei, drept de folosinta. In prezent, nu vor sa ne acorde dreptul de a extinde si reteaua de gaze pe acest drum (pentru a ne racorda la aceasta trebuie sa o extindem pe acest drum). Putem face ceva in acest sens? Exista vreun temei legal prin care sa ii obligam sa cedeze un drept de servitute si acces pe acel drum in favoarea Distrigaz SudRetele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: klx , utilizator 08:41, 27 Septembrie 2013
nu, nu aveti nevoie de vreun acod fiind in indiviziune pe drumul pe care ar urma sa treaca TEAVA
cu alte cuvine n-am ce sa-i fac daca nu vrea sa-mi dea acest acord?
cine va solicita acordul?

ca si coproprietar al drumului puteti face orice act de administrare si conservare...iar tragerea gazelor la dvs nu intra in sfera actelor de dispozitie

dimpotriva le provita si celorlalti....sau minim minim, nu-i deranjeaza/nu le creaza vreun prejudiciu
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator
Practic, eu am cumparat terenul de 1000 mp si ca sa ajung la el, o iau pe un drum, acest drum este proprietatea celui care mi-a vandut terenul de 1000 mp. Mi-a dat drept de folosinta asupra drumului, dar nimic mai mult. Acum, ca sa imi trag gazele, trebuie sa le trag pe acest drum (din strada principala). Eu refuza sa confere Distrigaz drept de acces pe acest drum, pe motivul ca nu vrea. Pot sa il actionez in instanta in baza vreunei legi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)
Impartire investitie gaze pe dum de servitute Oanas13 Oanas13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am casa pe un drum de servitute privat de 90 m ce deserveste 4 loturi. Pe primele 2 loturi se ... (vezi toată discuția)
Conventie de uz si servitute distrigaz mada_craioveanu mada_craioveanu Anul acesta am inceput demersurile racordarii la reteaua de gaze, dupa ce am trecut prin racordarea la apa si electricitate.N-a fost usor dar am reusit.In ... (vezi toată discuția)