avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Efectuare reparatii pe acoperisul blocului de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Efectuare reparatii pe acoperisul blocului de catre persoane neautorizate

Buna ziua,

Vrea sa va intreb cum ar trebui sa se procedeze corect in urmatoarea situatie si ce as putea sa fac, cui sa ma adresez:
Cu o saptamana in urma administratorul blocului m-a contactat telefonic sa-mi spuna ca unul din vecinii de la etajul 3 va veni pe terasa necirculabila a blocului pentru a-si efectua izolatie, eu locuind la etajul 4 cu vedere directa pe terasa necirculabila. Dupa o saptamana de lucrari, vecinul cu pricina s-a urcat pe acoperisul blocului, insotit de unul dintre lucratori si a efectuat lucrare de reparatie a scurgerii, blocand drenarea posibilelor mizerii cauzate de vant sau furtuna. Am intrebat administratorul daca si aceasta lucrare era in plan si mi s-a raspuns ca ei sunt incantati ca vecinul se implica chiar daca acesta ar provoca daune altor colacatari. Am intrebat desemenea, de ce nu am fost consultata si eu mai ales ca din cauza functionarii judicioase a acestei scurgerii permanent cand ploua sau ninge am umezeala de tavan si pe pereti, la fel nu am primit nici un raspusn. In final am intocmit o sesizare catre presedintele asociatiei care mi-a raspuns la fel ca el este bucuros de lucrarea facuta, fara sa tina cont si de pararea mea, care as direct afectata de o eventuala defectiune. Mentionez ca vecinul locuieste la etajul 3. O alta problema este ca am intrebat administratorul cat dureaza aceasta lucrare a vecinului si daca a fost nominalizat de catre asociatie responsabil de efectuare reparatii in bloc, acest lucru l-am mentionat in sesizare si nu am primit nici un raspuns, ba chiar am fost amenintata ca mi se va interzice iesirea mea pe terasa pentru curatenie si intretinere ptr ca acest lucru il deranjeaza pe acest vecin mentionat.
Cum trebuie sa procdez, cui sa ma adresez? Este Ok aceasta interventie pe acoperisul blocului? Are voie presedintele de asociatie sa-mi interzica intretinerea si curatenia terasei din fata casei mele, mai ales ca la scara vecina nu se aplica aceste reguli.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:32, 26 Septembrie 2013
Legal interventiile asupra partilor de constructii si instalatii comune si individuale trebuiesc executate de persoane autorizate
Este adevarat ca executia prin persoane autorizate implica utilizarea de fonduri
Teoretic este apreciabila intentia si interesul vecinului de a executa reparatii
Referitor la calitate este hazardat a ne pronunta necunoscand daca este persoana specializata si autorizata sau numai bine intentionata
Solicitati presedintelui de asociatie sa incheie proces verbal de receptie a lucrarii efectuate de vecin
Pentru a preintampina situatii neplacute aveti posibiltatea sa sesizati initial presedintele de asociatie iar daca va confruntati cu dezinteres puteti sesiza serviciul specializat din primarie
Totodata puteti incheia asigurare facultativa a locuintei si in caz de va confruntati cu probleme asiguratorul va acopera prejudiciul urmand a recupera c/v de la persoana responsabila
Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, la capitolul "Drepturi si obligatii":
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.


Asadar puteti cere presedintelui dv. de asociatie ca, pe langa bucuria de a avea un proprietar atat de implicat, sa-l puna sa si repare ce a stricat pentru ca:
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie presedinte de asociatie misha20 misha20 Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc, apartamentul fiind pe terasa considerata necirculabila in actele de vanzare cumparare a casei. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis Ovidiu Ardeleanu Ovidiu Ardeleanu Buna seara....as dori sa ma sfatuiti sau sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema. Sunt un locatar al unui bloc cu 4 etaje... Locuind la etajul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face, în asemenea situație ? Tory79 Tory79 Bună ziua! Recent am achiziționat (octombrie 2018) un apartament la etajul 4 din 4 . Din cele 4 apartamente, numai 3 au acoperiș, inclusiv al meu. ... (vezi toată discuția)