Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Seful meu doreste sa deschida o noua firma - o spalatorie de haine, ecologica. Va rog sa imi spuneti ce documente trebuie sa pregatesc. Am citit ca trebuie sa intocmesc documentatii pentru autorizatia de mediu si pentru obtinerea avizului de la gospodarirea apelor. Va rog de asemenea sa imi spuneti unde sa caut legislatia privind aceasta activitate. Sunt cam multe dar va rog sa ma ajutati cu ce informatii puteti. Va multumesc!
Va trebui sa infiintati o societatea cu activitatea principala CAEN 9601 Spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana . La ORC asociatul va semna o declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile cerute de lege pentru desfasurarea activitatii , urmand ca ulterior acestei eclaratii sa va autorizati la mediu.
Orice societate sau firma la infiintare are la baza Legea 31/1990. Pentru aceasta trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda: dovada rezervarii de denumire a societatii; dovada actului de spatiu; declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor, cazierele fiscale ale acestora; specimen de semnatura, dovada depunerii capitalului social, actul constitutiv al societatii; toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara; si apoi sa obtineti celelalte autorizatii.
In cazul dvs. mai aveti nevoie si de anumite autorizatii:
* Procedură din 19/11/2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 808 din 27/11/2007 de emitere a autorizaţiei de mediu
* Ordinul ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 876/2004 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 31 din 11 ianuarie 2005
Firma noua
vreau sa-mi deschid o sifonarie undeva la tara , locul unde se va desfasura activitatea va fi intr-o camera care se afla chiar la strada. va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)