avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj, drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj, drepturile tatalui

Buna ziua,sunt cu o fata de 4 ani impreuna si din relatia noastra a rezultat un copil care acum are 1 an jumatate,as vrea sa stiu daca ne despartim ce drepturi am eu ca tata asupra minorului,mentionez ca lam recunoscut si imi poarta numele meu de familie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:26, 30 Septembrie 2013
Ca tata aveti aceleasi drepturi ca si mama, insa aveti in primul rand obligatii fata de copil. Ambii parinti sunt obligati sa ii asigure copilului un regim de viata sanatos si armonios. Puteti face un acord notarial - tranzactie judiciara - in care puteti stabili de comun acord atat domiciuliul copilului, cat si programul de vizita, cuantumul pensiei de intretinere. Puteti merge in instanta si sa decida instanta execitarea autoritatii parintesti.
aveti aceleasi drepturi ca si mama asupra copilului. daca nu va respecta drepturile , singura solutie este prin instanta.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Admin, administrator
Daca vreti sa stiti ce ati putea obtine privitor la minor, asta inseamna sa ne dati multe detalii: cine a intretinut nimorul, unde ati stat, cine l-a spalat, hranit etc., cine are venit, unde stati toti 3 etc.
Dreptul parintelui asupra copilului din concubinaj este intocmai ca si cum ar fi rezultat din casatorie.
Daca ati locuit impreuna pana in acest moment nu exista deosebiri.

Daca sunteti despartiti inca dinainte de a se naste copilul dreptul exista dar exercitarea acestuia mai este cumva limitat de instanta in ceea ce priveste durata timpului petrecut cu minorul.
Stam si am stat impreuna,amadoi al intretinem

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Apacflo Apacflo Daca sunt despartit in fapt si exista un minor trebuie sa platesc pensie alimentara?Mentionez ca minorul aste cu mama. (vezi toată discuția)
Divort - unde? la notar sau in instanta? MadalinaCalin MadalinaCalin Sotul meu a parasit domiciliul in noiembrie 2012. Avem impreuna un copil minor in varsta de 8 ani. Am hotarat de comun acord sa divortam la notar, dupa care ... (vezi toată discuția)
Custodie Marilena1987 Marilena1987 Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)