avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil - tata cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil - tata cetatean strain

Buna ziua va rog va ajutati ..sunt in divort cu un cetatean turc avem un minor am cerut pensie alimentara pentru copil sotul fiind cetatean turc si fara venituri in tara noastra judecatoarea nu mi-a aprobat cererea ca sotul sa aduca veniturile din Turcia unde are firma pe motiv ca Turcia nu este in Uniunea Europeana si nu avem nici o treaba cu acesta spunand totodata ca imi poate da o treime din salariul minim pe economie de la noi.
Am citit aceasta.....[ link extern ]
Lista tarilor semnatare, respectiv data semnarii Conventiei de la New York din 1956, pentru Recuperare Pensiei Alimentare din Strainatate precum si a interlocutorilor lor, in ordine alfabetica (in limbile nationale sau de circulatie internationala)
Turcia (2 iunie 1971, General Directorate for International Law and Foreign Affairs Ministry of Justice Müdafaa Cad. No: 22 Kat. 5 Kizilay-Ankara)
Vreau sa va spun ca judecatoarea a vrut sa inchida procesul la prima infatisare daca eu semnam ca sunt de acord. Ma intreb oare cum este posibil sa nu dai dreptul avocatilor sa vorbeasca sa prezinte cazul sa am un martor la proces si sa inchizi procesul cu un copil minor la o singura infatisare.
[ link extern ] .
Va rog am nevoie de sfaturi multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Gabrielastoica19, utilizator
Fiind vorba de un litigiu cu element de extraneitate, competenta trebuie stabilita in functie de acest aspect,inainte de orice alte discutii.
Av. Valentina Mitea.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
avvalentina, utilizator
va rog sa imi explicati mai pe indelete ca nu inteleg multumesc
Pt a va da sfaturi va trebui sa ne spuneti ce s-a cerut exact la termenul de judecata si ce s-a dispus. S-a mai acordat un termen sau nu? Pt ce a fost el acordat?

Daca instanta s-a pronuntat aveti la dispozitie calea de atac a recursului, dupa ce primiti motivarea instantei de fond
colega are dreptate. depinde foarte mult cum a fost formulata actiunea.pena nu se anazizeaza actiunea nu se poate nimeni pronunta.pe de alta parte instantele romane nu pot dispune pentru Turcia, nu au competenta.daca nu stie avocatul deva ce sa faca apelati la altul
buna ziua multumesc pentru raspuns asa cum am spus am cerut veniturile sotului din Romania acestea fiind 0 .
Instanta a dispus acordarea inca unui termen deoarece eu nu am semnat ca pensia sa fie de 200 lei si am cerut pe cele din Turcia unde detine o Firma dar mi sa raspuns ca noi nu avem treaba cu Turcia nefiind in Uniunea Europeana.
Instanta inca nu sa pronuntat mai avem un termen dar nu stiu cum as putea sa rezolv cu veniturile din Turcia.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

300 zile de la pronuntare divort sau deces sot ? magda dima magda dima buna ziua.. am si eu o singura intrebare, si as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde.. in casatoria dintre o romanca si un cetatean turc, este aceeasi ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean strain paul_anita paul_anita Am un prieten cetatean turc. |Este casatorit cu o romanca de-a noastra si au impreuna un copil in varsta de 5 ani. Astazi a avut prima infatisare la divort, ... (vezi toată discuția)
Mostenire marius68marius marius68marius un cetatean german ( nu are cetatenie romana) a facut un testament ( avand o propietate in romania) la un notar din romania in favoarea unui ... (vezi toată discuția)