avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract mediere firma recrutare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract mediere firma recrutare

Buna ziua,

Am apelat la o firma de recrutare in vederea gasirii unui job din localitatea din care sunt.In urma discutiei cu firma de recrutare,aceasta a gasit un job conform profilului meu dar spun ca va trebui sa semnez un contract de mediere cu ei.
Acel contract de mediere consta in faptul ca timp de doi ani eu nu am voie sa parasesc compania la care am fost angajat.In caz contrat va trebui sa platesc firmei de recrutare o penalizare de doua salarii brute.Au spus ca pun aceasta clauza deorece doresc colaborari cu persoane stabile.
Vroiam sa va intreb daca este legala aceasta clauza si daca intradevar sunt aceste contracte de mediere.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: connect32 , utilizator 14:52, 26 Septembrie 2013
Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

.....

parerea mea este ca se incalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, o astfel de clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp.

În vederea efectuării activităţilor de mediere, agenţii de ocupare a forţei de muncă în străinătate vor încheia cu solicitanţii de locuri de muncă contracte de mediere în formă scrisă, care vor cuprinde în general următoarele elemente:
- datele de identificare ale părţilor contractante;
- obiectul contractului de mediere;
- durata contractului de mediere (dacă se depăşeşte acest termen iar firma nu găseşte un loc de muncă în condiţiile prevăzute în contract, este obligată să restituie o parte din tariful de mediere);
- obligaţiile furnizorului şi beneficiarului;
- tariful serviciilor de mediere;
- condiţiile în care se poate modifica şi încetează contractul de mediere;
- modul de rezolvare a litigiilor şi data intrării în vigoare a contractului.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Contractul de mediere cu acea clauza se va incheia intre mine si firma de recrutare care a facilitat angajarea mea,deci fata de angajator nu voi avea nici o obligatie.
Intrebarea mea este daca trebui sa accept si sa semnez acel contract cu firma de recrutare.
Nici cu firma de recrutare nu se poate stipula o astfel de clauza.
Va multumesc!

Sper sa nu pierd aceasta oportunitate refuzand semnarea acelei clauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca jackal85 jackal85 Buna ziua, Trebuie sa semnez un contract de munca pe o perioada nedeterminata, dar spre surprinderea mea va trebui sa semnez un contract aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Clauze de despăgubire în contractul individual de muncă: sunt legale și în cazul în care cim este pe perioadă determinată? adriana_m1981 adriana_m1981 Am 2 clauze in CIM : 1. daca plec in mai putin de 1an de la semnarea CIM trebuie sa platesc X bani 2. daca ma da afara, angajatorul trebuie sa-mi plateasca X ... (vezi toată discuția)
Contract de munca- obligatie pe 5 ani hashtag hashtag Buna ziua doamnelor si domnilor, am urmatoarea situatie: Am terminat facultatea de medicina dentara in acest an, si am o oferta de munca la o clinica privata ... (vezi toată discuția)