Buna ziua. Sora mea are 2 copii,a plecat la munca in strainatate , copii au ramas in grija bunicii, merg la scoala din satul in care locuieste bunica, nu are insa nimic legal facut,adica vre0 procura facuta prin notariat, la servici la bunica au venit niste declaratii de complecat pentru contribuabilii care au persoane in ingrijire....
ea daca nu are nici o procura facuta , banuiesc ca nu poate face nimic, am inteles ca mai primea si ceva de la servici pentru ei.....ce este de facut, daca se mai poate face ceva.V a multumesc.
dar avand in vedere ca parintii sunt plecati, am inteles ca trebuia sa-i faca o procura si bunica sa fie in calitate de tutore, asa am inteles de la primarie, o chestie facuta prin notariat.....este posibil asa ceva?parintii cum sa primeasca alocatie acolo unde sunt daca nu au contracte de munca , lucreaza zilieri,si nu au copii cu ei?
Pt ce aveti nevoie mai exact ? Ce va da primaria ?
Parintii ar fi trebuit sa declare ca sunt plecati si ca in lipsa lor bunica are grija de copii, dar de la declaratie la faptul ca bunica le devine tutore prin vointa si declaratia parintilor, e exclus.
primaria putea sa dea o adeverinta din care sa rezulte ca copii sunt in grija bunicii daca parintii lasau o procura prin notariat....asa au zis cei de la primarie
bunica a vorbit cu cei la sa servici si daca avea bunica aceasta hartie de la primarie beneficia de deducerea personala suplimentara
Ajutor social
balasu
Buna ziua. Am scris acum ceva timp despre un caz de violenta in familie. Acesta a ramas nesolutionat.
Insa situatia se inrautateste de la luna la luna. Este ... (vezi toată discuția)