avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu uzufruct viager

In urma cu peste 10 ani, parintii au facut o donatie cu uzufruct fiului cel mare,cel mic fiind minor.Se poate face o rectificare in asa fel incat si fiul cel mic sa poata fi trecut in actul de donatie? Ce cheltuieli necesita?
Cel mai recent răspuns: rita1 , utilizator 10:43, 1 Octombrie 2013
Fiul cel mare, daca vrea, poate dona la randul lui, celui mic. Altfel , nu
Nu se rectifica nimic! Donatia se poate revoca in anumite cazuri si nu cred ca se potrivesc situatiei dvs.
Puteti insa sa donati si dvs la randul dvs o cota parte din imobil fratelui mai mic.
multumesc,mai am o intrebare:fratele mai mic poate ataca donatia daca nu e multumit si nu se inteleg in viitor? Eu nu doresc asta,doresc ca fiecare sa aiba partea lui egala,insa la vremea respectiva nu s-a putut...
Daca nu va dona fratele catre celalat frate, la decesul dvs donatia poate fi supusa reductiunii pt cota de rezerva succesorala care i se incalca celui care nu a fost gratificat.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Act donatie bunici-nepot, poate fi atacat de alt nepot? alina3552 alina3552 Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca se poate ataca o donatie facuta de bunici catre unul din nepoti, in conditiile in care sunt 2 nepoti din partea unui fiu ... (vezi toată discuția)
Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)