avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfacere contract pe perioada determinata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfacere contract pe perioada determinata in timpul concediului pentru crestere copil

Buna ziua , am o nelamurire, am fost angajata cu contract pe perioada determinata de la 21.02.2011 pana la 21.08.2012, iar de la data de 16 .04.2012 am ramas in concediu pentru cresterea copil pana la 2 ani timp in care am primit acasa decizia de incheiere contract.Se poate asa ceva ,contractul trebuia sa fie suspendat pe aceasta perioada nu? Ce se va intampla dupa terminarea concediului adica in 15 .01.2014?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 26 Septembrie 2013
Potrivit art.49 (5) C.mun., de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

In acest caz, angajatorul a procedat corect incetandu-va c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Angajatoruil nu avea obligatia de a va mai prelungi durata c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca in timpul cic RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez in cazul in care am o angajata cu contract pe perioada determinata si vrea sa intre in cic pentru 2 ani?contractul ii expira pe 24.03.2018.ii ... (vezi toată discuția)