avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca in timpul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca in timpul CIC

Cum procedez in cazul in care am o angajata cu contract pe perioada determinata si vrea sa intre in cic pentru 2 ani?contractul ii expira pe 24.03.2018.ii suspend contractul pana la data expirarii acestuia, iar la termen il inchid?sau se prelungeste automat cu perioada pentru care a solicitat cic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 20 Aprilie 2017
Ii inceteaza de drept c.i.m. la 24.03.2018.

art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....
Persoana respectiva va beneficia in continuare de indemnizatie?
Va beneficia de indemnizatie chiar daca ii inceteaza c.i.m.
Daca se doreste prelungirea contractului cum se procedeaza avand in vedere ca este suspendat pentru cic?
Pentru prelungirea duratei c.i.m., procedura este urmatoarea:
- anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

- daca salariatul este de acord , atunci se va incheia actul de prelungire a duratei c.i.m.

- in REVISAL: se opereaza incetarea supendarii c.i.m., modificarea duratei c.i.m. si apoi din nou suspendarea c.i.m. - aceasta este ordinea operatiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Salariata in cic careia ii expira contractul muscalucristina muscalucristina buna ziua, am o salariata care a intrat in cic in data de 01.05.2013 iar acum pe 10.10.2013 ii expira contractul de munca. Vreau sa stiu daca ii pot ... (vezi toată discuția)