avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

acum 21 de ani, avand nevoie de un credit bancar, am achitat impreuna cu parintii( 75%-eu,25%-ei ) valoarea apartamentului in care locuiam impreuna.am achitat creditul un an mai tarziu. intre timp tatal si apoi sora mea au decedat, iar acum dupa ce 21 de ani a locuit in apartamentul platit si de mine, mama mea vrea sa lase mostenire doar nepotilor din partea sorei mele,logica ei fiind: "al tau are destule" .ce pot face ? mentionez ca nu am avut absolut nici-un conflict cu mama mea.
Cel mai recent răspuns: belamy , utilizator 10:15, 27 Septembrie 2013
Dvs ati primit 3/8 din 1/2 ce apartinea tatalui dvs adica 3/16. Mama dvs detine 1/2 cu titlu de bun comun si o cota de 1/4 din 1/2 dupa succesiunea sotului dansei, respectiv tatal dvs.Mama dvs poate instraina doar cota ce ii apartine, daca va face donatie ea va fi supusa reductiunii pt ca si dupa mama dvs aveti dreptul la mostenire, macar la rezerva succesorala.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament mostenire Stefan Anamaria Stefan Anamaria dupa moartea tatalui, succesiunea este in favoarea mamei cu 75%, eu si sora mea 25%. mama a decis sa-mi dea apartamentul dar nu stiu prin ce act (ex: ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Mostenire flaviusu02 flaviusu02 tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda ... (vezi toată discuția)