avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna judecata civila?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna judecata civila?

Buna ziua!

Am fost implicat intr-o fapta penala "furtul calificat (art. 209 C.p.)", am fost trimis in judecata dar nu am primit nici o citatie acasa.Mentionez ca locuiesc fara forme legale la o adresa consemnata in dosarul de la IJP.Celalalt inculpat a primit 5 luni cu suspendare, ce inseamna solutionarea de mai jos?

În temeiul art 38 Cpp disjunge judecarea acţiunii penale faţă de inculpatul ******** şi judecarea acţiunii civile în totalitatea acesteia. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:04, 26 Septembrie 2013
Inseamna ca :
a) la savarsirea infractiunii au participat mai multe persoane, deci exista indivizibilitate, adica toate faptele si toti faptuitorii trebuie judecati de aceeasi instanta in acelasi timp
b) insa, pentru o mai buna judecata, instanta a dispus ca un infractor sa fie judecat separat (a disjuns cauza) pentru ca nu a putut (lipsa citarii) sa-i judeca deodata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Disjungerea cu trimiterea partii vatamate spre cercetare florindbro florindbro Este legala actiunea procurorului de finalizare a dosarului penal prin emiterea unei ordonante in care se scoate de sub urmarire penala inculpatul pentru 215 ... (vezi toată discuția)