avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajati I.I
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajati I.I

Buna ziua!!! As dori sa stiu daca pot angaja pe I.I-ul meu ( cod CAEN 8551) o persoana pt.intretinere( curatenie)?....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 26 Septembrie 2013
Din OUG 44 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale:

Art. 24
Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.

Asadar, din textul de lege mentionat mai sus reiese ca puteti angaja orice persoana pe orice functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)