avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Fostul meu sot nu mi-a platit pensia alimentara timp de 10 luni, motiv pentru care am apelat la un executor. Instanta ne-a aprobat incuviintarea pentru executarea pe bunuri deoarece el nu realizeaza venituri. Executarea s-a stabilit pe salariul minim pe economie in perioada august - mai 2013 ; fiind in cuantum de 75o lei. Intrebarea mea este urmatoarea: suma restanta se va calcula pe acest salariu sau pe salariul net pe economie ? Multumesc frumos. O seara buna va doresc
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:25, 27 Septembrie 2013
Pensia s-a calculat pe salariul minim net pe economie, salariul brut fiind la acea data 750 lei (net 566 lei).
Asa se va calcula si restanta.
Dar, de stiut ca Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, conform HG nr. 23 din 22 Ianuarie 2013.
Pentru un brut de 750 lei = net 566 lei.
Pentru un brut de 800 lei = net 601 lei.
Cum s-a hotarat, cata pensie a stabilit instanta prin hotarare sa primiti, inmultiti cu cate luni nu a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariu trecut pe notificarea de plata angelica82 angelica82 Buna ziua, Fac o notificare de plata firmei unde lucrez.Sunt insarcinata si momentan sunt in CM.Sunt angajata din Iulie 2013 cu salariul brut 800 lei ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie unait unait Cine imi poate spune ,va rog , daca salariul minim pe economie este impozabil ?..si daca el de ex. este de 750 ron salariul minim brut (cred) ..cat este ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie intretinere din salariul minim pe economie ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Cunoaste cineva din ce motiv instantele stabilesc pensia de intretinere ca procent (fctie de numarul copiilor) la salariul minim BRUT (si nu net) pe ... (vezi toată discuția)