avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz acordare credit Prima casa - studiu de piata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz acordare credit Prima casa - studiu de piata

Sunt inscris la programul Prima Casa, in ultima faza, aprobarea dosarului. Sunt sunat de la banca si mi se spune ca nu mi se poate acorda suma de 50.000 euro, pentru apartamentul pe care doresc sa il cumpar, ci numai 42.000, deoarece au facut un STUDIU DE PIATA in zona in care doresc sa cumpar si a reiesit ca apartament ca cel care doresc sa il cumpar este la max. 45.000 euro. Evaluatorul recomandat de banca si pe care l-am platit eu a evaluat apartamnetul la 53.000 euro. Exista un abuz al bancii in acest caz? Ce puteti sa imi spuneti de acest studiu. Eu i-am intrebat si ei au intrat pe internet sa imi arate 2 pagini pe care le aveau deja pregatite cu preturile cele mai mici din zona. ce fac eu in acest caz care pierd avansul dat dezvoltatorului imobiliar? Pot da in judecata banca si evaluatorul?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:38, 2 Octombrie 2013
Daca am inteles bine, v-ati pronuntat fara sa cunoasteti in concret cum se realizeaza un astfel de contract. Omiteti un aspect esential, iobilul respectiv reprezinta garantia. banca are dreptul sa refuze o garantie. Pana nu o accepta, nu se incheie contractul. Avansul a fost platit de client pe riscul sau, dar respingerea creditului ii da dreptul sa solicite restituirea avansului.
Fiind un bloc nou nu vad ca pretul si evaluarea sa nu fie ok.
Pe mine ma intriga acest studiu de piata, care in cazul creditelor prima casa nu l-am mai intilnit. Mai mult, mi-au recomandat sa vorbesc cu dezvoltatorul sa mai lase la pret. Nu cred ca un dezvoltator lasa aproape 10.000 din pret dupa ce ai un precontract semnat.
Banca, pe de alta parte spune ca nu mi-a refuzt creditul ci imi da o suma mai mica. Pentru mine care nu am de unde sa pun diferenta (un alt credit de diferenta se calculeaza diferit de prima casa si nu mi-l pot permite) acesta este un refuz. Pana la urma hartia care trebuie sa mi-o dea trebuie sa fie de refuz credit.
Domnule, este treaba dumneavoastra cat doriti sa dati pentru acel imobil , atata vreme cat sunteti gata sa suportati diferenta de pret dintre valoarea reala si pretul cerut de dezvoltator. Banca are dreptul sa va refuze garantia, fara sa va dea vreo justificare. Sunt banii bancii, nu ai dvs. Dumneavoastra doar promiteti ca veti plati. In alta ordine de idei, daca ati platit un avans fara sa aveti acordul bancii, este culpa dumneavoastra, nu a bancii. Puteti folosi refuzul bancii, ca si argument pentru a cere inapoi restituirea avansului, daca ati incheiat un antecontract de vanzare-cumparare .
si atunci evaluatorul bancii de ce l-a cotat la 53000 euro? Dvs. de unde stiti valoarea reala (faceti deja aprecieri luand apararea bancii, observ...) o sa il dau in judecata pentru intelegere cu banca si proasta evaluare (evaluarea a fost facuta acum 2 saptamani nu acum un an cand poate erau alte preturi). Evaluatorul a fost recomandat de banca. Banca a stiut de la inceput cat vreau sa imprumut. Este doar un mod de a insela clientii.
Daca aveam diferenta de bani nu mai veneam sa scriu pe acest site. Sunt totusi intr-un program prima casa nu imprumuturi pentru parlamentari.
Mie imi place draptatea... nu am nimic de castigat mintindu-va ca aveti dreptate dumneavoastra.
Sigur ca aveti dreptul sa ii dati in judecata, doar ca o sa va coste tot pe dvs. daca banca isi va lua avocat, veti lati doua onorarii, probabil degeaba.
Evaluatorul este privat, nu este al bancii.
Cum va inseala banca pe dvs, domnule? Gasiti alt apartament, daca vreti credit, altfel, va asigur ca veti pierde si procesele si sansa de a lua un credit Prima casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Probleme antecontract prima casa bsb1975 bsb1975 Am semnat de curand un antecontract de vanzare cumparare prin care am promis vanzarea apartamentului meu cu suma de 61000 euro primind un avans de 4000 de ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)