avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... COMITETUL EXECUTIV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

COMITETUL EXECUTIV

Asociatia noastra a fost condusa de un presedinte si trei membria ai comitetului executiv acum unul din membri comitetului a renutat, ce se poate face in continuare se alege un nou membru in comitetul executiv sau functia se poate prelua de catre presedinte ?

(Va rog sa nu mai folositi exclusiv litere mari in text).
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:46, 27 Septembrie 2013
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari precizeaza
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
.......................
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.

In cazul dvs, se poate extinde aceasta prevedere si in cazul comitetului executiv, dar cu timpul trebuie ales un nou membru al comitetului executiv in locul celui care a renuntat.
Eventual se poate convoca adunare generala , se alege noul membru al comitetului, se intocmeste un proces verbal in registrul sedintelor adunarii generale



Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
elga50, moderator
Se lucreaza in conditiile acestea, fara un membru in comitet, pana la prima AG, cand se va pune pe ordinea de zi alegerea unui alt membru CE sau a intregului CE, daca mandatul comitetului expira..

Daca in cazul ca acel membru al comitetului avea niste atributiuni concrete,atunci acestea vor fi preluate de alt membru sau de presedinte pana la o noua AG anuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea unui membru din comitetul executiv crissruc crissruc Daca la adunarea generala a proprietarilor au fost alesi un presedinte, un vicepresedinte si 5 membrii in comitetului executiv(sefi de scari)si dupa 3zile unul ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)