avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj pentru absolventii medicinisti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj pentru absolventii medicinisti din acest an

Buna ziua!
As dori sa stiu daca absolventii din acest an ai facultatii de medicina au dreptul la somaj.
In vara se vehicula faptul ca nu am mai avea acest drept conform unei noi legi. Dar, cititnd legea 250/2013, eu inteleg ca inca avem acest drept daca il solicitam pana sa dam si sa promovam examenul de rezidentiat.
Acesta este fragmentul din legea 250/2013 de unde am inteles acest aspect: Art.1, 22. La articolul 42, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii dreptului, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi, in conditiile legii."
Va rog sa ma lamuriti cu privire la acest aspect si daca inca avem acest drept, ce trebuie sa facem pentru a intra in posesia indemnizatiei, pe cat timp ar trebui sa beneficiem de ea si cand ni se va acorda? Am citit pe acest forum ca exista probleme si diferente in ceea ce priveste aplicarea legii in functie de judet. Pe mine ma intereseaza pentru Iasi.
Si inca o problema: daca suntem absolventi, mai suntem sau nu asigurati din punct de vedere medical? Am auzit pareri cum ca nu sau ca am fi inca trei luni sau ca am fi pana la examenul de rezidentiat.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si ajutor!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:14, 27 Septembrie 2013
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca nu ati promovat la rezidentiat.

2. In termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj.

3. Dupa cele 60 de zile de la absolvire veti primi o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar timp de 6 luni de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar somaj Energetics Energetics Buna ziua ziua sunt absolvent al unei facultati de medicina. Sunt in situatia in care am promomovat initial examenul de rezidentiat dar nu am mai prins ... (vezi toată discuția)
Somaj, prima de instalare si asigurare de sanatate c_marusia c_marusia Buna seara! Mi-ati putea spune daca absolventii Facultatii de Medicina pot primi somaj sau prima de instalare? Daca da, ce acte mi-ar trebui si unde ar trebui ... (vezi toată discuția)