avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariati detasati Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariati detasati Italia

Buna ziua,
o firma din Ro , are detasati salariati in baza unui contract de prestari servicii cu o firma din Italia. In urma unui control din partea directiei de munca de acolo, I s-a recomandat firmei din Ro ca trebuie sa se inregistreze la Ministerul muncii de acolo, in baza decretului legislative nr. 276/2003 din Italia.
Pentru ca alte lamuriri din partea autoritatilor de acolo nu s-au obtinut, am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns..Poate a avut cineva o situatie similara.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: stelach , utilizator 17:36, 28 Septembrie 2013
Autoritatile italiene ar trebui sa fie interesata de documentele de detasare acolo, precum si de contractual dintre firma romaneasca si cea italiana. Nu are dece firma romaneasca sa se inregistreze in Italia.
Trebuie sa se inregsiteze datorita legislatiei din Italia.
Va multumesc.
Din ce m-am documentat si eu este vorba despre o autorizatie temporara pe care firma din Romania trebuie sa o obtina din partea autoritatilor italiene, este o modificare la decretul legislative nr 276, cu valabilitate din august 2012. Dar tot neclare imi sunt lucrurile pentru ca nu stiu efectiv cui sa ma adresez si din ce consta aceasta autorizare. Revin cu rugamintea , de a ma ajuta in cazul in care cineva are informatii in plus.
Din ce cunosc, referitor la regimul de autorizare, la cererea întreprinderii interesate să opereze în Italia, se elibereaza un atestat de echivalență din partea Ministerului Muncii italian, într‐un termen de 30 de zile.
Respectivul atestat are aceeaşi valoare ca şi autorizația eliberată pentru întreprinderile care operează pe teritoriul național, şi serveste la înmatricularea în Registrul întreprinderilor furnizoare.

Totusi pentru un raspuns mai exact va puteti adresa Atasatului pe probleme de munca din cadrul Ambasadei Romaniei in Italia
Elena-Mirela VIDEA - atasat pe probleme de munca si sociale in Republica Italia
Adresă Ambasada României la Roma: via Nicolo' Tartaglia 36, Roma 00197
Tel 00 39 06 80696326
Fax 00 39 06 8084995
E-mail: mirela.videa@roembit.org
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica conycony conycony Buna seara Am nevoie de o indrumare pentru a obtine un certificat de asistenta juridica pentru munca in comunitate, de la un avocat...care ar fi pasii de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in urma unui accident de munca in italia Valik25 Valik25 Fratele meu a decedat in urma unui accident de munca, in Italia, in anul 2009. Fiul sau, atunci in varsta de 15 ani a primit o pensie de urmas, pana in anul I ... (vezi toată discuția)
Contract de munca luminita-scarlat luminita-scarlat lucrez in Italia de aprox un an de zile,la domociliul persoanei pe care o ingrijesc.fiul batranei imi tot spune ca am contract.pot avea asa ceva daca nu am ... (vezi toată discuția)