avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pensie de urmas in urma unui accident de munca in ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pensie de urmas in urma unui accident de munca in Italia

Fratele meu a decedat in urma unui accident de munca, in Italia, in anul 2009. Fiul sau, atunci in varsta de 15 ani a primit o pensie de urmas, pana in anul I de facultate inclusiv (2013 - 2014). In urma unor probleme de sanatate (psoriazis, tiroidita autoimuna, hepatita autoimuna - si speram sa fie numai atat) nu a putut promova toate examenele si a fost nevoit sa repete anul I, platind taxele de refacere discipline. Urmare acestui fapt nu i s-a mai acordat pensia, mama sa fiind informata de lucratorii de la serviciul de pensii din Italia (INAIL) ca a pierdut-o definitiv, chiar daca promoveaza anul si isi continua studiile. Este legala aceasta decizie, si daca nu, ce este de facut? Mentionez ca nu a primit nimic in scris in acest sens, pur si simplu nu i-au mai primit documentele care atestau faptul ca este student tot in anul I. In prezent are varsta de 21 ani.
Chiar avem de nevoie de ajutorul dumneavoastra! Indrumati-ne, va rugam!
Va multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: Valik25 , utilizator 18:15, 5 Aprilie 2015
Asta ar trebui sa intrebati pe un forum italian, nu pe un forum din Romania, ca e vorba de a cunoaste legile italiene, nu pe cele romanesti.
Puteti lua legatura cu Atasatul pentru probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei Romaniei in Italia.
Elena-Mirela VIDEA - atasat pe probleme de munca si sociale in Republica Italia
Adresă Ambasada României la Roma: via Nicolo' Tartaglia 36, Roma 00197
Tel 00 39 06 80696326
Fax 00 39 06 8084995
E-mail: roma.social@mae.ro;

Andrei SFÎRLOAGĂ, ataşat pentru probleme de muncă şi sociale
Tel: (0039) 06 806 96 326
e-mail: roma.social1@mae.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru atentia acordata si va doresc Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru anii munciți cu acte în regulă în italia aș putea ... Cami2014 Cami2014 Pentru anii munciți cu acte în regulă în Italia aș putea recupera contribuțiile plătite dacă NU primesc pensie de la statul italian? (vezi toată discuția)
Bună. am si eu o întrebare!credeti ca se mai poate rezolva ... PRUNĂ MARIETA PRUNĂ MARIETA Bună. am si eu o întrebare!Credeti ca se mai poate rezolva ceva dupa 6 ani de muncă la negru Să mi recapăt toate drepturile? Precizez ca sunt in Italia (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog frumos, dacă se poate sa ma ajutați cu o ... Cătălina S Cătălina S Bună ziua, va rog frumos, dacă se poate sa ma ajutați cu o părere: tatăl meu a nu a primit salariul pe 2 luni, menționez ca a avut contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)