avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordarea ajutorului pentru incalzire in sezonul rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordarea ajutorului pentru incalzire in sezonul rece

Buna ziua.De cateva zile as putea sa zic ...ma tot confrunt cu o mare problema.Am discutat cu administratorul asociatiei noastre in ceea ce priveste ajutorul de incalzire pentru sezonul 2013-2014 si mi se tot raspunde ca daca nu am mutatie la adresa unde stau sau nu am viza flotanta nu pot beneficia de nici un fel de ajutor.Mentionez ca locuiesc de aproximativ 9 ani intr-un apartament ce apartine unei matusi din partea mamei plecata in Franta de o buna perioada de timp.
Am citit si legea si am vazut ca atat in urma moficarilor din 2013 O.U.G.70/2011 ramane neschimbat la acest capitol.Este mentionat acolo ca respectiva persoana trebuie sa aiba domiciliu la adresa respectiva si/sau sa fie trecut in cartea de imobil si sa contribuie la cheltuielile aferente locuintei. Noi suntem trecuti in cartea de imobil inca de cand locuim aici,in ceea ce priveste venitul net atat al meu cat si al prietenului nu depasim 1500 lei,deci ne-am incadra fara doar si poate.Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac...oare legile astea scrise pentru cei ce accepta aceste dosare si le verifica sunt puse doar pe hartie?????????
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 21:59, 27 Septembrie 2013
Nu asociatia va acorda ajutorul de incalzire, presedintele si administratorul NU au nici cea mai mica treaba cu aceasta problema, mergeti la primarie si va rezolvati SINGURA aceste ajutoare.
La primarie? Pai de ce tocmai acolo? Stiu ca nu tine de administratia de locatari dar vreau sa stiu daca sunt intr-adevar nevoita sa fac o viza flotanta sau nu pentru ca am citit regulamentul privind conditiile optime de acordare si mie totusi mi se pare a fii bataie de joc...Ma intelegeti? Ei vor ca eu sa fac ceea ce oricum nu prevede legea.
Cererile, impreuna cu actele doveditoare se depun la "Direcţiile Generale de Asistenţă Socială" de pe langa fiecare primarie. Din cate stiu anul trecut au fost cerute adeverinte de la asociatiile de proprietari din care sa reiasa domiciliul solicitantilor, precum si faptul ca nu au datorii la intretinere.
Cel mai bine ar fi sa va informati durect de la sursa: Direcţia Generală de Asistenţă Socială din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat BDia BDia Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura niculinac niculinac sunt studenta stau in chirie, am contract de chirie inregistrat la finante dar fara viza de flotant, in aceste conditii pot beneficia de subventie la caldura (vezi toată discuția)
Ajutor caldura tiramisu77 tiramisu77 buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra unei dileme. vreau sa solicit ajutor de caldura pt iarna ce vine, ne incadram in venituri dar, copilul meu ... (vezi toată discuția)