avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, cote
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, cote

Buna ziua
As dori si eu o informatie referitoare la mostenire. Sotul mamei mele a decedat (nu era tatal meu). Acesta avea un copil. Daca mama si sotul au avut impreuna un apartament si o masina si urmeaza sa se primeasca anual si niste sume restante de bani de la stat pentru el, va rog sa imi spuneti care este cota din mostenire care revine mamei mele din casa+masina si respectiv din sumele ce urmeaza sa vina (in 2013, 2014, etc.). Am uitat sa va spun ca inainte cu cateva luni sa moara, sotul mamei mele i-a dat fiului sau o suma mare de bani cu rugamintea sa nu emita pretentie la partea lui din apartament, pentru care a lasat testament pentru mine.
Cel mai recent răspuns: ioanabarbu , utilizator 10:40, 29 Octombrie 2013
pai daca v-a lasat testament, se calculeaza conform testamentului.
Cum se calculeaza conform testamentului? Presupunem ca apartamentul este 24.000 euro, masina sa zicem ca ar face 3.000 euro iar restantele banesti de la stat, considerate bun propriu al sotului decedat, sunt de 47.00 euro, cum se calculeaza conform testamentului??
Ca sa recunoasca testamentul, fiul vrea 1/4 din apartament si masina, plus 3/4 din restantele salariale. E corect? Nu e cam mult?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Succesiune vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)