avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fotografiile pot fi încuviinþate ca probã în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fotografiile pot fi încuviinþate ca probã în instanþã?

sunt acceptate ca proba in instanta fotografiile?
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 04:31, 28 Septembrie 2013
Da, ar trb admisa ca proba.

Art. 129 alin. 4 Cod pr. civ.
Judecătorii au îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. Dacă probele propuse nu sunt îndestulătoare pentru lămurirea în întregime a procesului, instanţa va dispune ca părţile să completeze probele. De asemenea, judecătorul poate, din oficiu, să pună în discuţia părţilor necesitatea administrării altor probe, pe care le poate ordona chiar dacă părţile se împotrivesc.

www.avocatnet.ro/content/for...
@ ralu_k79

multumesc mult de raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Se poate sa se ia in seama fotografiile dar depinde de mai multe lucruri.
Dacă cererea de chemare în judecată a fost introdusă pe rolul instanţei după data de 15.02.2013, atunci există prevederi exprese în Codul de procedură civilă în sensul că fotografiile sunt mijloace de probă.

Fotografiile depuse la dosar ca anexe ale altor înscrisuri:
Art. 290

Anexele

Planurile, schiţele, hârtiile, fotografiile şi orice alte documente anexate au aceeaşi putere doveditoare ca şi înscrisurile la care sunt alăturate, dacă au legătură directă cu înscrisul şi poartă semnătura, după caz, a părţii sau a persoanei competente care a întocmit înscrisul.



Fotografiile ca mijloace materiale de probă:
Art. 341

Lucrurile ca mijloace de probă

(...)

(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă şi fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum şi alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obţinute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@gabibaciu
Cu placere:: )
Am fost nevoita sa fol pozele ca proba in Instanta, si mi-au fost admise.
Succes

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
ralu_k79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriul paratului Livica Livica Este posibil ca intr-o actiune de marire de pensie de intretinere sa ceara judecatorul interogatoriul paratului? Pentru ca eu nu am cerut asta. Este o proba ... (vezi toată discuția)
Declaratia martorilor intr-un proces de partaj spirit spirit Daca unul din martorii reclamantului intr-un proces de partaj, a depus marturie in timp ce starea sa de sanatate i-a influientat capacitatea de atentie la ... (vezi toată discuția)
Recurs la decizia curtii de apel ? verax4me verax4me Buna ziua, masina in care ma aflam a fost lovita de o motocicleta in urma cu 4 ani si ofiterul de politie ( la sediul Politiei) a completat eronat procesul ... (vezi toată discuția)