Am o nelamurire. Prietenul meu a fost condamnat in urma cu cativa ani la 2 ani si 10 luni de inchisoare, a primit cu suspendare (pentru infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, accident fara victime). In 10 februarie s-a implinit tremenul iar avocata lui a inceput procesul de reabilitare. Problema e ca in noiembrie 2008, a avut un accident de masina, inca nu s-a pronuntat vinovatul (in mare. in procesul verbal spune ca prietenul meu a intrat in derapaj pe banda 2, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo, si s-a lovit de o dacie care circula regulamentar) Lasand la o parte constatarea politiei deoarece lucrurile nu au fost asa, si luand cel mai rau caz posibil, ce se poate intampla?
Precizez ca din noiembrie nu s-a inaintat nici o actiune, doar s-a semnat procesul verbal, in prezenta avocatei. In fractiunea ar fi vatamare corporala (nu stim daca grava deoarece cel din dreapta soferului cu care s-a lovit nu si-a scos inca certificat medico-legal). Avocata prietenului meu spune ca cel mai bine asteapta pana in 10 martie, cand ar trebuie sa se incheie reabilitarea.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca accidentul s-a produs in noiembrie, si presupunand ca prietenul meu e cel vinovat, conteaza cand incepe urmarirea penala?
2. Am gasit art.38. - Condamnarile care nu atrag starea de recidiva
La stabilirea starii de recidiva nu se tine seama de hotarârile de condamnare privitoare la:
a) infractiunile savârsite în timpul minoritatii;
a1) infractiunile savârsite din culpa;
b) infractiunile amnistiate;
c) faptele care nu mai sunt prevazute ca infractiuni de legea penala.
Ce inseamna "nu se tine seama de condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea, sau în privinta carora s-a împlinit termenul de reabilitare"?
Vreau sa stiu daca poate face puscarie. In zona producerii accidentului limita de viteza era 60 km/ora. Pritenul meu a declarat ca mergea cu 80 (iar politistii iau spus , razand, dupa ce a dat declaratia :stiati ca acolo e limita de 60??"). Nu au existat martori oculari la accident, nici urme lasate pe carosabil. Cat de mult cantareste declaratia? (prietenul meu cunoste extrem de bine acel drum ,stie unde sunt restrictiile, etc si a spus ca ultima data cand s-a uitat la vitezometru avea 80, dar chiar in momentul impactului nu s-a uitat)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
pop_iuliana_j , utilizator
19:30, 25 Martie 2009