avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumparat masina furata - recuperare bani, implicatii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumparat masina furata - recuperare bani, implicatii penale

Buna ziua poate ma poate ajuta si pe mine cineva,luna aceasta am cumparat o masina din jud timis ,masina fiind adusa din italia ,am verificat actele toate sunt ok am mers cu vanzatorul am incheiat contractul de vanzare cumparare ,am mers la politie de unde s-au scos numerele provizorii si am plecat spre casa ,am urmat procedura legala pentru inmatriculare adica programare RAR ,am fost acolo am achitat toate taxele si asteptam sa mi se elibereze actele ,cand colo se prezinta in fata mea 2 agenti de la furturi auto spunandu-mi ca masina este declarata furata din italia in luna aprilie,mi s-a retinut masina in vederea investigatiei deschisandu-se dosar penal pe aceasta problema .Intrebarea mea este daca voi avea probleme ,si cum ami pot recupera banii inapoi de la cel care m-ia vandut acea masina furata?
Buna ziua,
Nu veti avea probleme daca nu se poate proba ca ati stiut inaintea cumpararii care era situatia reala a masinii (ca era furata).
Din pacate pentru bani va trebui sa va constituiti parte civila in dosarul penal al hotilor sau al persoanelor care vi l-au vandut.
Va dura ceva.
Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
multumesc mult pentru raspuns,pot sta linistit ,iar banii cred ca ma voi lipsi de ei stiind cat poate dura un proces in tara asta unde legile sunt facute pentru cei cu bani,iar eu neavand bani de tribunale ma voi resemna cu pierderea lor.
Nu e cazul sa va resemnati.
Constituiti-va parte civila.
E pacat de bani.
Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
stiu ca este pacat de acei bani mai ales ca erau inprumutati dar peste tot in Romania daca vrei sa rezolvi un lucru in instanta ai nevoie de bani iar eu nu dispun de ei,iar peste 1,2,3,4 (etc)ani cand se va finaliza procesul banii recuperati (daca vor fii recuperati) vor fi banii cheltuiti cu procesele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina sechestrata aurel156 aurel156 Am cumparat cu acte in regula o masina sechestrata......... am facut cumparare-vanzare omu mi-a adus fiscalu in regula iam dat banu nimic de banuit, am mers la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Act donatie larisa61 larisa61 In anul 2011 am cumparat un apartament de la cumnatul meu,am mers la notar sa facem actele si pentru a plati mai putin am facut act de donatie in loc de act ... (vezi toată discuția)