avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este calea de atac ºi ce articole pot invoca?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este calea de atac ºi ce articole pot invoca?

1. - Daca la instanta de fond nu au fost atasate dosarele cerute de mine,
2. - daca instanta de fond nu a solicitat de la diverse institutii publice
informatii si inscrisuri ce privesc in mod direct pe reclamant
( privesc dreptul de proprietate al acestuia - in urma celor 2 exproprieri, pt. a se cunoaste cat teren i-a mai ramas ),
3. - iar instanta nu s-a pronuntat in nici un fel asupra cererilor mele,

Astfel, schita expertului este gresita ! Fiindca include:
- si o fasie de teren CAP,
- dar si 2 fasii de teren expropriate ( care azi este trotuar si strada ).

ce cale de atac pot promova ?
Ce articol de lege pot invoca ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:41, 13 Octombrie 2013
Calea de atac împotriva unei hotărâri judecătoreşti este prevăzută de lege, în funcţie de obiectul cauzei. Ea nu depinde de aspectele pe care le-aţi arătat dvs. în mesaj.
Totusi, nu este vina instantei ca s-a dat o solutie gresita
fara a fi administrate probele solicitate de mine ?
Cum poti obliga o instanta sa administreze probele solicitate,
daca aceste probe doar instanta le poate cere ?
Nu puteţi obliga instanţa să încuviinţeze anumite probe. Părţile propun probele iar instanţa încuviinţează administrarea acelor probe care pot duce la dezlegarea cauzei.

Trebuie să priviţi orice litigiu aşa: absolut întotdeauna o parte câştigă iar cealaltă parte pierde. Nu întotdeauna câştigă cea de partea căreia este dreptatea, ci câştigă cea care a ştiut cel mai bine să "acuze" (reclamantul) sau să se apere (pârâtul).

Revin la ceea ce v-am spus în mesajul anterior: calea de atac este prevăzută de lege, în funcţie de obiectul cauzei. Dvs. nu puteţi promova ce cale de atac doriţi dvs. Calea de atac va fi menţionată în dispozitivul hotărârii judecătoreşti care vi se va comunica acasă. Motivarea căii de atac depinde în primul rând de considerentele hotărârii judecătoreşti.
Dar daca acele inscrisuri vizau partea adversa si
determina solutia care urma a fi data
si doar instanta era cea care putea sa le solicite
pentru a putea fi administrate in dosar ?
- nu inseamna lipsire de aparare ? + ...

= fara probe /fara inscrisurile pe care le-am solcitat
a fost pronuntata o solutie total gresita ( la fond si la recurs ).
Instantele castig de cauza in felul asta + mori cu dreptatea in brate ?
Ce poti sa faci ca sa te aperi - "sa faci rost" de acele inscrisuri,
mergand dupa motoul scopul scuza mijloacele ?
oanaportar a scris:

.........
- nu inseamna lipsire de aparare ? + ...

Îmi pare sincer rău, dar lipsa de apărare este altceva.

oanaportar a scris:
= fara probe /fara inscrisurile pe care le-am solcitat
a fost pronuntata o solutie total gresita ( la fond si la recurs ).

Este pentru prima oară când scrieţi că v-aţi judecat şi în fond şi în calea de atac a recursului, situaţie în care răspunsul meu se schimbă. Decizia pronunţată în recurs nu vi se comunică acasă. Căile extraordinare de atac care sunt reglementate în Codul de procedură civilă se exercită numai pentru motivele strict şi limitativ prevăzute acolo. Pentru ceea ce aţi arătat dvs. în acest topic nu se poate promova cu succes o cale extraordinară de atac.

oanaportar a scris:
Instantele castig de cauza in felul asta + mori cu dreptatea in brate ?

Să ştiţi că vă înţeleg mai bine decât credeţi. ªi eu am întâlnit instanţe ale căror hotărâri judecătoreşti mi-au ridicat părul în cap la propriu. Nu am cum să ştiu, în speţa dvs., dacă înscrisurile despre care vorbiţi ar fi schimbat soluţia instanţei. ªtiu însă că, faţă de motivele arătate de dvs. în acest topic, o cale extraordinară de atac ar fi respinsă de instanţă.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)
Urmãtoarea cale de atac dupã recurs acsa88 acsa88 Buna seara.Am pierdut recursul,s-a hotarat mentinerea sentintei data de tribunal.Doresc sa stiu care este urmatorul pas in justitie. Multumesc. (vezi toată discuția)