avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mustiuc expirat - motiv pentru anularea PV ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mustiuc expirat - motiv pentru anularea PV ?

Pun in discutie o speta ipotetica si as dori raspunsuri de la persoane care, eventual, s-au intalnit cu o asa situatie in practica.

Ieri am fost oprit pentru un control de rutina si am suflat in etilotest. Rezultatul a fost 0 si am pastrat mustiucul. Cand ajung acasa observ in pliculetul in care era mustiucul o foaie pe care scrie : data fabricatiei .... expira in 12 luni de la data fabricatiei ( mustiucul era expirat de aproximativ 2 ani ). Am 2 intrebari:

1. o persoana poate refuza sa sufle in etilotest pe motv ca mustiucul are termenul de valabilitate expirat ? - banuiesc ca se poate rezolva destul de usor aceasta problema pentru politist recurgand la prelevarea de probe biologie.

2. in cazul in care sufla si iese alcool in aerul expirat ( nu intr-atat incat sa constituie infractiune ) , se poate actiona in judecata pentru anularea PV ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:40, 28 Septembrie 2013
Nu stiu raspunsul la intrebare dar cred ca daca conducatorul observa ca mustiucul este expirat, mai bine tace si sufla in el, apoi ... contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)