avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport strain invalid
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport strain invalid

Buna seara,
va rog un sfaf/
In 2009, am depus la un consulat, o cerere pentru pasaport biometric al fiului meu minor, pasaport strain cu domiciliul in Romania, impreuna cu tatal sau..de alta nationalitate europeana.
N-am inteles in timp, de ce tinea tatal pasaportul in geanta diplomat inchisa.
De curand, am primit copia pasaportului trimisa de un tribunal din tara tatalui sau, in baza unei cereri de custodie.
Atunci am inteles...vazand domiciliul, care nu era cel cerut de catre noi in acea cerere si in formularul dupa care s-a facut pasaportul.Era domiciliul tatalui, care nu depusese niciun act din care sa ateste ca fiul nostru roman, ar avea domiciliul in tara tatalui sau.
Am scris imediat un e mail consulatului, mi-a raspuns insusi consulul care mi-a spus ca va relua si analiza dosarul.In urma acestui fapt, mi-a trimis cererea depusa de catre noi si formularul dupa care s-a creat pasaportul, ambele fiind cu domiciliu de Romania, trecut.
Deci...nu stiu unde au gresit..reiesind un pasaport invalid.
Marti am intalnire cu domnul consul care nu pare prea exuberant in a anula acel pasaport, din cauza caruia s-a creat de catre tata un al...doilea domiciliu stabil, doctor familie, alocatie, scoala incepand cu acest an scolar, pentru a arata tribunalului ca are domiciliu stabil acolo, cand defapt, copilul de cand exista are domiciliul in Romania.
Ce ma sfatuiti, cum sa abordez problema in fata dansului?
Multumesc pentru un raspuns,
Cu stima,
Andreea
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:25, 6 Octombrie 2013
Pasaportul nu este invalid, eventual expirat dupa atata timp. Consulul a preluat o cerere a Dvs. si a sotului asa cum ati dorit Dvs. Pentru a face dovada domiciliului in strainatate al tatalui cetatean european era suficient sa ataseze cererii un act de identitate al lui valabil. Probabil ca in mom in care ati depus cererea aveati Dvs. ceva acte care nu mai erau valabile. Oricum cererea odata semnata va cam asumati ceea ce scrie in ea pt. ca tb sa o cititi inainte.
Si inca ceva: cererea se trimite in RO, este din nou verificata si abia apoi se face pasaportul.

SI in plus de asta cand se face unui minor pasaport cu domiciliul in strainatate,cand parintii au domicilii diferite, se cere acordul expres al celuilalt parinte. Daca imi veti da detalii poate o sa pot sa va spun mai multe.

Dvs. cand ati ridicat pasaportul nu ati verificat? Daca pasaportul copilului este expirat ce sa remedieze consulul?

Cum un cetatean nu poate avea decat un domiciliu acela este cf. pasaportului respectiv la tata. Se poate remedia oricand situatia domiciliului insa totul depinde de valabilitatea domiciliului Dvs. in RO, respectiv de valabilitatea cartii de identitate.

De curiozitate unde ati avut ultimul domiciliu in RO?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
adina0, utilizator
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns.Pasaportul copilului este valabil pana anul viitor.Iar acest act, de cand a fost eliberat, a fost luat de catre tatal lui.Iar domiciliul meu a fost intotdeauna in Romania si al copilului la fel.Niciunul dintre actele mele nu era expirat.Citisem in conditiile pentru emiterea unui pasaport strain, ca trebuie demonstrat cu minimum 3 luni inainte, schimbarea domiciliului, pentru a fi acceptat faptul. Iar tatal nu dispunea de un asemenea act, domiciliul copilului fiind in Romania dintotdeauna.
Am depus aceasta cerere prin care ambii parinti ceream domiciliu in pasaportul copilului ca fiind in Romania, la un consulat in Bucuresti, noi locuind in Ardeal.
Nu e vorba de termen de 3 luni.
Consulat in Bucuresti nu au decat alte tari, eu intelesesem ca Dvs. locuiti in strainatate si ati depus actele la consulatul Romaniei din tara respectiva.

Deci, daca ati depus actele la un CONSULAT DIN BUCURESTI, va aduc la cunostinta ca probabil ati depus actele la consulatul tarii din care provine tatal, iar consulul respectiv nu putea decat sa emita un pasaport al tarii din care provine.

In acest caz copilul Dvs. a devenit si cetatean al tarii respective iar cererea a fost solutionata de organele tarii respective si nu de cele din RO. Va sfatuiesc sa cereti detalii punctual la consulat cu privire la situatia Dvs. si ce solutii au sa fie pasaportul asa cum vreti.

Am inteles bine?
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
adina0, utilizator
Multumesc, ati inteles bine:), dar cerusem ca in pasaport sa fie domiciliu in Romania si ei fara niciun act depus care sa ateste ca domiciliul copilului e acolo, au emis pasaport de ...Fr.
Deci voi cere anularea pasaportului.

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte romanesti play2112 play2112 daca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu mai detine acte romanesti,cum poate dobandi BI/CI sau pasaport romanesc? mentionez ca detine doar ... (vezi toată discuția)