avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare acte romanesti
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare acte romanesti

daca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu mai detine acte romanesti,cum poate dobandi BI/CI sau pasaport romanesc? mentionez ca detine doar pasaportul tarii de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:52, 15 Iulie 2016
mergeti la ambasada/consulat. Acolo primiti titlu de calatorie- Sau veniti cu el in tara si faceti CI aici, sau cu titlu de calatorie, depuneti cerere de eliberare a unui CI, imputerniciti o persoana di RO sa depuna restul actelor ce trebuie depuse pentru eliberarea unui CI. Mai multe detalii pe link. [ link extern ]
sau aici [ link extern ]
Sunteti cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Aveti pasaport CRDS sau din acela normal, biometric?Cred ca nu. Banuiesc ca sunteti doar in posesia unui pasaport de cetatean strain. Aveti nevoie de certificatul de nastere. Fie veniti in tara si va luati cartificatul fie imputerniciti sau mergeti la ambasada. Daca tot locuiti in strainatate si nu aveti proprietati in tara ar fi cel mai bine sa solicitati la ambasada/consulat un pasaport CRDS, asta dupa ce intrati in posesia certif. de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Carte identitate furata - franta - copie legalizata pt pasaport? ElizaBV ElizaBV Buna seara, Ma aflu pentru o perioada in Franta si mi-a fost furata cartea de identitate. Am depus plangere la politie si am primit un document cu care sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)